[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
正喎,多謝晒 🙏🏻

硬係覺得佢個一蚊留機好似騙案
想問你本身係睇開甚麼書

如果睇開中文書,買 kobo 會比較方便,因為都叫做有一個平台買,會比較容易管理;其實最好買 hyread ereader ,因為 hyread 可以用 hkpl 的 account 免費睇裡面的內容,變相有免費中文書庫,二來可以 download google apps ,連 flipster 都可以用,差唔多 hkpl 支援的電子書庫都可以入落去慢慢睇

如果睇開英文書,兩部都可以買, amazon 可以選美國或日本市場,一樣好多英文書,分別在於價錢; kobo 則內置 overdrive ,可以用 hkpl 的 account 免費睇裡面的內容,變相有免費英文書庫
有好多鬼佬都話係騙案

等Kickstarter 出先買
幾時出8吋
就算kickstarter都係過半爛尾,但佢連kickstarter都未放上去
就係係真都好,係佢真正有product出黎之前,我都只會觀望
Kobo台灣官方出咗簡單review,
可以係ePub 檔(kobo 買的)上面手寫筆記;
手寫後可convert 電腦字體
有冇限制等其他人出reviews 先知
呢 d 一早壟斷左既技術,真係有咁多地方有能力買到額外既成品?
我覺得好可能係扮 startup,實際上已經去到準備出貨階段…

你比 1 蚊跟機其實只係買張特價 coupon。
就算係字體,英文都有好嘢 睇落舒服少少
但係張相似係改圖,唔係實際產品
咁當然都有可能。
不過我覺得只係笠過個唔同既殼。
佢隻 mon 應該都係 4096 色,但啲圖唔似,所以我都覺得係假圖
冇乜睇英文,不過有得換字體又真係幾正
啱字體會睇得快啲
請問有無人放 paperwhite 4 32gb
我本身睇得好慢,所以只會睇下邊隻睇得舒服
中文睇直排正啲
咁呢個一定,但直排加新細明體就慘過死了
一定係假圖黎
呢啲kickstart,兩年內出到當佢贏
想請不論kobo/kindle, 有冇月費之後可以任睇書既功能🙇‍♂️?
Amazon 好似有 Kindle Unlimited
8鎂一個月,但啱我睇嘅書好多KU都無,試用過咗cut咗佢
放題唔使表乜都有得食既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞