[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
正價?
二手
點整
邊度可以換kindle 電?
本身有部oasis
但見readmoo 個書城好齊
Moolnk 又有直排功能
心思思 但買多部又有點多餘
自己上網買代用電,自己撬開嚟換
本身粒電都係中国製
可唔可以教我點樣入漫畫入 KOBO?

1. 直接下載 EPUB 漫畫,用 Calibre 入返 KOBO 到
問題係漫畫四邊好多空白位,D 圖同字好細

2. 我自己上網睇台仔教
將 EPUB 檔,改名做 RAR,拎返 D 圖 出黎用 Kindle Comic Converter 轉返到 CBZ 檔入返落 KOBO。
問題係好睇左好多,無晒四邊既空白位,不過 D 頁數全部亂晒

我想問下點樣解決頁數全部亂晒既問題?
漫畫名,作者名亂碼故唔係大問題
頁數亂晒真係睇唔到

其實睇漫畫係唔係應該買 Kindle 比較方便易用?
唔該晒
你個epub係邊度得黎?
你rar入面d圖唔係源生跟頁碼
我係 vol.moe 下載 EPUB 版本,轉檔名 RAR,拉左個圖片 file 出黎
係變左咁既樣

唔好意思
我買左電子閱讀器唔係好耐
平時都係睇書
第一次睇漫畫

咪就係vol.moe 個檔有問題囉
我上面果個正版epub黎,檔名會跟返頁碼
你想睇翻版一係自己一個個咁改檔名,一係就乖乖買正版
原來係咁
買正版無問題
不過唔識轉檔就真係買咩版都無用 T_T
更新咗oasis
有display cover
不過得kindle store買嘅先有
浪費volmoe 靚靚cover
Volmoe平日直推去部Kindle果d係kindle睇唔到封面,要用電腦睇先睇到,有冇方法kindle都睇到?
我意思係kindle而家有得將lockscreen改成書封面
但只限kindle store嘅書先上到lockscreen

至於你嘅問題
我將d書搬入calibre再export返kindle
雖然on9, 但咁樣就睇到
Btw, update 5.13.4之後用email send書有cover
唔肯定係咪fix咗bug, 遲啲我再up多本嘢上去試下有冇
明白曬,thanks
5.13.5 oasis
開咗show cover

轉做old mobi再email send書
Homepage見到cover但lockscreen無

唔通要usb過書?
想問下kindle轉下一頁lag lag地係咪正常,kobo readmoo會唔會有咁既是問題
我打算買部kindle 睇pdf ,買paperwhite 夠唔夠用
因為我係睇學術paper,全部都係pdf
PDF 都有圖 , 你都要放大縮細
唔好嘥錢 , 電子書唔係黑白 Tablet
即係kindle只適合睇純文字的野,真電子書
連有table 的野都唔適合?
kindle 唔好期望部機有幾快, 睇小說/ 漫畫就得
睇 pdf 要成日拉大縮細既唔好諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞