[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
咁真係礦工果啲燈黎

我床頭燈都係因為太光所以痴張 A4 紙上去,柔啲同冇咁刺眼
好似話係,買犢幣好似話仲抵,不過我唔太常買所以都係 PayPal 算,犢幣好似點數咁用唔曬就拎唔返出黎
依家邊到仲有paperwhite行左好幾間都話冇
Onyx有黑歷史

如果你要求只係大mon有筆,可以睇下sony digital paper同新果部kobo elipsa
佢應該係指唔想用強國品牌 onyx係廣州起家
我知係強國野
但佢指明係賤種,我以為有咩黑歷史
有,其實未fix
自己dns 送中,加唔肯俾人睇code,仲要瀨落排華情緒

上Reddit 搵下
HKTVMALL 好平 加埋佢張消費卷 500蚊有找
無錯 就係因為咁
其實睇pdf係咪只要mon夠大就無排版問題
咁好似多返啲選擇 睇睇樓上講嗰2部先
我會揀elipsa
睇pdf 我會揀番ipad
pdf 無得較字體大細,用d 反應時間快啲嘅device 好啲
而且pdf 有機會有圖,ipad 啱用d
如果連eink嘅需求都否定埋,咁冇野可以討論啦

其實仲睇下有幾多pdf要睇
如果有極大量要處理,能夠解決version衝突問題就只有用android app sync
唔多就可以睇下sony,kobo,remarkable
我覺得eink 睇書係舒服嘅,但去到睇pdf 就真係難講
靚嘅pdf 都可能還好(即係ocr 左嗰啲),樣衰嘅pdf 係圖咁樣嘅,d 字就應該會化化地
啲字化唔化係睇部reader嘅解像度 + file本身scan果陣嘅setting
我自己會scan本書入reader睇,所以呢樣係可以解決嘅問題黎
其實 All-new Kindle 2019 (第10代) 好唔好用
想問多唔多香港書可以睇?

我睇書比例8中2英咁,係咪都係買kobo比較好?
想睇下黎緊書展買部
新手,爬咗一陣文
想請教下係咪可以喺好讀download 啲epub 檔
再經USB 線入落Kobo Nia 到㗎?
Kobo唔啱咩?
想問大家部reader 用耐左有冇墨水變淡既問題?
係咪冇方法解決
問題係唔係份份pdf 都係你自己scan 嘛
上面果個巴打唔知係讀緊書定點啦,如果係讀緊書用黎睇journals 既,真係有機會係d 好柒既pdf
就算係做緊野,對家send 黎既文件,唔通你又叫人地scan 最大resolution 咩
我就係做research,日日都用黎睇journal
正路依家啲journal都有ocr,如果係陳年source就冇計,打字機出都係咁睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞