[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
唔該 今晚試
岩岩買左kindle paperwhite留個名先
有冇人知邊到有得買套?我手汗比較多唔想要絨布個隻,但好似大部分都係絨布
鬼域應該有
邊度買?
部libra h2o 跌碎左個mon, 係咪無得救,可以買過部
係,mon係每個e reader既弱點
hktv or yoho
我要睇好多pdf paper, kindle 係咪一定唔啱我?kindle 除外有無其他類似產品可以睇到pdf ?
啲人話睇pdf用remarkable 最好
利申未用過 但有心動想買
我無比到20蚊喎 唔知點樣禁禁下就可以用到
Remarkable 係for寫note,個os陽春到你躁底
如果你好少pdf,每個唔多頁,咁十個八個load入去,睇完就del,咁就ok
否則就應該得boox
Kobo Elipsa 啦
無論kobo定remarkable都唔係for你睇大量pdf
淨係個file management已經會玩死你
Elipsa喎
出都未出
你又知個file management唔得?
我上網睇review都ok啵
你呢類普通ebook user唔明要睇大量pdf嘅人有咩需要,我地係要大量分folder同sub-folder

Kindle果隻分類,我係幾乎唔可能搵得返想要嘅pdf
就算真係做到分folder,你都要每次修改後,插電腦去sync folder,如果有大量pdf,仲有唔同version,就會好麻煩+好容易搞亂version

Kobo elipsa係講可以sync dropbox,呢樣可能做到上面講嘅野,但kobo始終係close system,應該都唔會俾你裝到其他drive

我要睇大量pdf,分別放box、google drive、one drive,只有行android 嘅ereader先係work,而市面上行android 仲要用到play store嘅ereader,你話我知有幾多部

所以如果佢啲pdf得好少,咁remarkable定kobo都應該ok嘅,但如果好似我咁,就冇幾多部可以揀
I see
總之取決於唔同人嘅使用習慣啦
我非廣告版都show唔到
咁你用緊邊部?還是都係買番iPad pro ? 😂
boox note pro,舊model 黎
你睇下note2、3、定max lumi啱你
文石係有啲吸引
因為佢開放式….
本身有部kindle paperwhite 出街睇方便
有唸過買多部大啲係屋企睇
純粹要大mon可以買sony digital paper,或者redmoo嘅oem model,平過lumi
但一定要android就冇法,應該真係得boox
我見到佢有7.8’,但其實係咪太細部?
不過我自己之前係用開iPad mini 去睇pdf ,貪佢係地鐵時都可以單手用得掂
試下MobiScribe ?開放式,可以裝 file manager
啱啱先知Kindle更新咗Book Cover功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞