[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
唔係限量5部咩
限量15部
佢00:00開賣
我15:00見到優惠先上去睇都仲有13部
我好似見到係留言先上去睇,已經畀人hold晒,可能放入購物車已經會hold住
我都係買新書+download舊書

我見Kobo store有得買正版漫畫嘅,
但冇睇開,唔知有咩渠道可以download漫畫,你可以搵搵有冇

如果睇漫畫,可以睇吓Kobo Forma(8吋)個size會唔會比較適合你
誠品都係賣1,699
我買Libra嗰陣有信用卡優惠,平咗幾十蚊

Kobo個網有時會做Libra discount,前排見過大概1,2XX至1,3XX左右出到淨機,不過要再自行安排集運
豐澤/誠品買就可以即場check機+頭7日有咩事拎返去換

間唔時Kobo facebook page會講香港有咩Kobo閱讀器優惠,
啱啱2月尾做過出機送電子書優惠券
以為你無視我添
Sor呀巴打,呢排掛住睇書,唔係日日睇呢個post
黎緊想平平地買部Kindle Basic 8GB, 全新水貨係Price見到$5xx 買到,伏唔伏?

同埋唔想係Amazon咁貴買書,有無其他途徑推介下? thanks!
Kindle Basic一律伏,
請買Kindle Paperwhite
買完Kindle真係會睇多左書
以前搭車一定玩手機,睇風景,
而家一定係睇書
有冇清個kindle連唔到電腦 用原裝都唔得
我睇中文書多,kobo 買自己轉format 去kindle 睇
見到出左NOVA 3 COLOR,而家用緊PPW 2013,心郁郁想試
啲色唔係好靚喎 睇書都無乜彩色需求
彩漫雜誌個啲會用返ipad睇 雖然重
新手求救,用calibre send ebook 去kindle 出現左error , sender 係gmail 已經加左 approve e-mail list . 邊個步驟錯左?

Agger,有顏色都係用返iPad好
User name and password not accepted wor 個client 個邊錯?
我都係打返平時gmail 嘅登入資料

主機名:smtp.gmail.com

端口 :587(加密類型:TLS)
Lm
想問Kindle 有無中文詞典 (最好係繁體)

同埋撳掣版嘅 Kindle 係咪無辦法可以睇到直排
幾多寸?
上年講咗8”

Kobo 電子書閱讀器系列產品持續以 6 吋、7 吋和 8 吋機種為主,每一階機種約每兩年換代,今年 7 月推出新一代 6 吋入門款閱讀器 Kobo Nia 後,預計 2021 下半年有望推出 8 吋高階旗艦新機,並將繼承現行旗艦機 Kobo Forma 的特色功能,如 Dropbox 雲端儲存服務。

儘管今年第二季以來,市場已有多款彩色電子書閱讀器陸續推出,從黑白 16 灰階進入 4,096 色顯示,但目前 Kobo 並無計劃推出彩色電子書閱讀器。周立涵表示會等技術再成熟些、市場接受度和閱讀體驗都有所提升時,才會進一步考慮,畢竟 Kobo 的核心仍是著重閱讀,至於筆記功能則還在評估,如果確定要做,應會與市場現有的產品有所區別。

https://ccc.technews.tw/2020/12/10/rakuten-kobo-ebook-service-2020-report-and-outlook-2021/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞