[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
小妹第一次買kindle
想問下而家amazon 特價邊隻抵買啲
應該淨係會用黎睇手頭上嘅epub file (中文)多
Kindle Oasis
Thx
24號出kobo elispa, 大家知唔知香港邊度會有賣?
無咁快啦,24號係第一批,你起碼等7月尾
我估誠品有機會
咁今個星期應該買唔到, 香港都唔見有舖頭有得訂
似買晒
應該係要Prime membership先俾買
Boox最令我猶豫嘅有兩點
1. 支嘢
2. 偏貴

幾年前買咗部kindle,不過後尾唔想再自己入書,又煩又排版差⋯轉返用tab睇book walker,部kindle就直接封塵⋯
而家又心思思想睇下有冇得用返e ink⋯
Boox貴到令我卻步
如果有H2O有price package可能狗衝咗
買case 唔好買個邊係硬膠嘅殼
會喺第啲平台買書嘅話研究下點用calibre
Kindle唔可以寫字
Kobo elipsa好似支援dropbox,如果啲書size唔大,可能解決到你呢個問題
不支援寫字 筆同手都唔可以寫
有啲有數學算式既pdf轉咗kindle檔啲算式出唔到,有無辦法解決
我估字體問題,你可能要加字體
一係條formula要變圖
想睇hyread同博客來電子書
除咗boox仲有無其他選擇?
https://www.kickstarter.com/projects/2026122594/reinkstone-r1-true-color-e-paper-tablet-powered-by-android

純share
利申冇back亦唔會買,唔太需要彩色
有人錢多想做白老鼠嘅,可以遲啲包膠
你意思係編輯pdf?
暫時辦法係用K2pdfopt
大家見唔見有舖頭賣kobo elipsa?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞