買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
即係QN90A 比80a光係唯一好處?
本身80a我估都唔會暗掛
85A先岩
對,你睇下蜘蛛人條片就見到

就咁睇 係hdr
Ultra viewing angle
音效
Atsc3.0 (唔明係點)
HDR果part應該係指峰值亮度
喇叭數學QN85A少2個,OTS定位聲冇+
ATSC唔洗理,電視台接受黎
睇落唔值比多幾千
如果要95A個one connetbox 又要貴多4位數
我覺得QN95A應該會開天價, 你睇下上年定價, 雖然有贈品送同埋會有折實價
https://www.samsung.com/hk/news/product/samsung-2020-qled-8k-tv-lineup/
step巴
想問吓Samsung 電視

check機應該㩒咩制?

另外想問吓Sony大賞投嗰啲電視值唔值得買?
但呢個係8k
應該Q95a會平過佢?
check電視? 可以上YOUTUBE播下白畫面睇下有冇死點
大賞投嗰啲電視等級B都可以既, 不過唔知價錢好難話值唔值, 不過得1年保就唔係太好, OLED就唔建議~
主要係睇最底個表~
43"想用黎打機係咪q60好過x8500
定等2021年款
睇戲要黑位好 - Q60T
打機兩者也可以
要平就買2020年機

Samsung 43Q60T
$5680
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K Lite 影像處理器
7. 兼容Dolby Atmos
索尼2021新品液晶电视X90J开箱和快速预览!
https://www.zhihu.com/zvideo/1350399900283183104

想問埋43"係咪無其他揀
個櫃係得咁多位想買大d 都唔得
你喜歡可以選SONY 43X8000H, 43X8500H, 不過講明先X8500H係唔支援4K120

Sony KD-43X8000H
$5280
1. 50hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器

Sony KD-43X8500H
$6480
1. 100hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好, 畫面更順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
諗住43X8500H咋
勁快比人買哂
最靚冇死點果部已經比人買左~
https://www.sony.com.hk/reward/bid/details.jsp?refNo=TV-668-2019&biddingType=Close&groupId=

呢部死點唔明顯, 你考慮下~

細鋪買全新要$6480
lm
有三部10分鐘唔使賣哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞