買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有可能
未必, LG 2021 款好遲出
可能會CX會貨乾
有咩貨送?生果?
Hello, 我係上個post個SONY電視連唔到soundbar, 之後搵sony上門整電視果個巴打 而家報告返
先講上門維修果位哥哥真係好好, 除左整機仲吹左陣水, 講好多香港而家環境, feel到佢係黃
跟住佢就先試下唔同HDMI port左插右插咁, 都試左係唔得, 佢就話應該係壞panel, 但係佢就話好少淨係壞hdmi port, 有機會係有粒chips function唔同, 最後佢成塊panel換過俾我, 1蚊都唔洗俾, 開心使用中
我本來都以為全部係推薦黎
掛牆再可以伸出黎個d
我都想搵你, 不過上個POST 1001, LIHKG又沒有PM功能, 想搵都搵唔到, 我記得你架, 49X9000E + HT-M500用唔到eARC嘛

最後佢成塊PANEL換? PANEL係面板喎, 佢換主板咋?
入面已包括9成機種, 原本我之前係冇列LG D IPS電視出黎, 但發覺有人問, 咪整埋囉, 內容都要睇架, 要自己分析一下, 我已經寫埋優缺點, 如果都係決定唔到可以問, 我會因應需求, BUDGET, 空間大小, 推薦比你地
想問下外國買電視返嚟除咗check下有冇黑點,爛,轉三腳插同冇得睇電視之外 仲有咩要注意?

另外有冇得拎返張單去sony到買返保養架
oh sor, 係呀 換主板
去YOUTUBE開白畫面睇下有冇左右陰陽色

拎返張單去sony到買返保養架-->SONY唔會理你~
估唔到仲有零件, 我想想佢壞, 換50X90J比我~
換完主板就用到SOUNDBAR啦, 係咪?
個哥哥仔話呢個model好野黎
一大箱生果 睇都睇到飽
你話49X9000E? 係呀, 當時性價比之王, 本樓主都用緊~
巴打撚化我~
係呀, 應該係同之前電話股務個人咁講hdmi 2 and 3個port壞左, 上門維修個哥哥1開整左d神仙水噴下2個port再插線都無反應, 佢都confirm係咁
係咪菠蘿先~
不過想請教下step巴 check機除左睇下有無死點之外 仲有咩要睇
恭喜巴打可以繼續用到SOUNDBAR, 所以高階機續保養都重要既~
我1開始都唔諗住咁快要整, 仲要係差不多到保養, 我諗住起碼用佢5-7年架
無計 當買保險咁
去YOUTUBE開白畫面睇下有冇左右陰陽色, 有冇死點, 播下RGB SCREEN 睇, 機身有冇爛, 差不多啦~
巴打好似miss左, 推一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞