買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我2月買咗,但3月尾安裝。假設優惠完咗,我會唔會無得換
應該長期keep住送
因為我係瓷磚牆,豐澤個sales話唔Sony會鑽
想問埋呢9500h 49同55個差別大唔大?
豐澤Sales未必可信

Sony師傅要自己約定點?
我家都係喎瓷磚牆
咁點算?
要出面搵師傅裝?
55" 喇叭數量多D,畫面大D,另外畫面有廣視角Flim,其餘沒有分別
之前約咗豐澤外判師傅,不過未比錢。而家想轉番原裝,可能再問下。不過我上sony網睇佢話可以免費上門睇咗先。

我最麻煩係未裝特色牆,個裝修師傅淨係黎一日就裝完,我又要裝完特色牆先比Sony師傅睇倒幅牆。

如果唔得我約埋2個師傅同一日安裝算,唔得就裝修師傅裝
ching準備買機?
佢4月買
我想問下原裝座枱係唔係無得轉,因為我個電視櫃短左2cm,我又想買55吋
係丫 瓷磚牆要點鑽?
如果大鋪包裝牆
但佢又唔肯鑽
咪蝕左
55,65,75" X9500H 腳座有兩個安裝方法,睇下有冇幫助

想問 約50吋有咩推介?
主要睇戲睇Netflix睇波,唔打機,想要日本牌子/非支那牌子都ok,之後可能再加soundbar。

筆直 5K-10K

Sony KD-49X9500H
$9650
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(5000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ ULTIMATE 影像處理器
7. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. HDMI 2.0, 最高支援4K60
10. 日本製
試問下加錢畀師傅睇吓肯唔肯鑽
邊度買抵?
LG 55/65CX OLED要嚟打機+週末睇下電視啱唔啱用?嚟緊會上PS5的。
avlife
再問問
大哥係ps4 hdmi入電視,再係電視hdmi入soundbar咁?
叫巴打得啦
ps4 我係直插soundbar
apple tv 4k 就插電視, arc 去soundbar, 都出到dolby vision
想問係sony派人上黎裝,定其實幫襯個間鋪派人裝,我可以要求佢向內唔好向外?
師兄買左幾錢? 我都考慮緊買佢定等2021 款...
如果係9000同9500的55吋,其實分別大唔大?我見差3000
建議你自己去電器鋪睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞