買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Thanks bro
香港係貴好多
https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/sony-ht-x8500-vs-samsung-hw-q60t/14365/12968?usage=12413&threshold=0.1

https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/sony-ht-x8500-vs-sony-ht-z9f/14365/1662?usage=12413&threshold=0.1

HT-X8500嬴在支援格式多, 包括DOLBY ATMOS
聲音上就應該SAMSUNG HW-Q60T贏, 不過只支援DOLBY DIGITAL, DTS
同埋SONY電視配SAMSUNG SOUNDBAR有巴打試過有機會電視自己開機, 有機會係因為HDMI-CEC控制唔同牌子相容性影響到

如果夠BUDGET, 建議SONY HT-Z9F ($4380)
正常情況應該係上網登記就有2年保養?
如欲享受額外3個月產品保養 (手機/流動裝置產品/美容產品/手提電腦產品除外),請在購買產品後1個月內登入 https://www.lg.com/hk/support/my-lg/product-registration 登記。

LG 電視 3年保, 登記完再多3個月
本身個三年係keep單就得?
唔清楚, 你最好都登記啦
最近比個仔打爆左部部 Sony 49 x8500F 攪到要換,49x9500H, 55x9000H, 55Q80 水,55Q70水
點揀好,睇Netflix now 4K多,都會買ps5,同埋QLED冇DV睇Netflix 差遠唔遠?
巴打用開SONY, 建議用番SONY, 同系統方便~
X8500F上X9500H升級感巨大~

Sony KD-49X9500H
$9480
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(5000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ ULTIMATE 影像處理器
7. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. HDMI 2.0, 最高支援4K60
10. 日本製
想請問吓times coupon 係點拎同用
所有times的鋪頭買滿800以上都會有,星期二/日6點後同星期四全日會有double

https://resource.timessquare.com.hk/image/happyreward_feb/redemption_table_phase5.pdf

用得的鋪頭你可以上翻去佢個網睇

之前S字頭個間買一送一,佢可以折完再用times coupon,計翻200蚊一對鞋
我都覺得罪大有一定保證,而且見其他巴打講d大行買得咁平,時代廣場又送咁多Coupon,比老婆知道有YSL有得用即刻叫我9衝

Btw, 本身用開sony SU-WL450掛牆架Sony師傅會唔人幫手上埋?同埋次次插線係唔係都要拎返部機落黎
知唔知d coupon幾時到期,佢每次最多用$1500怕用唔曬
49X9500H都可以用SU-WL450,Sony師傅上門裝新機時應該可以叫佢拆舊機落黎再上新機

插線方面你現在唔係用緊嗎?應該同X8500F一樣
係,咁就方便得多,Step巴打你d資訊真係好有用!唔該曬
you are welcome
發覺好多人覺得55吋以上電視太大
依個問題其實只係你對眼未適應
用一排(我用一個禮拜)你睇返啲42吋就會覺得細
根本返唔到轉頭
我仲將個眼距由2米去到1.7米
而家睇55吋依個眼距fit到漏
慶幸自己聽依度啲巴打講有大買大
之前上嚟問過,買左49x8000H
對,其實49"同55"唔係大好多,唔會變到一眼睇唔哂,眼睛應該會自動調節到
已經買左咁冇辦法
Step巴知唔知X9500H嚟緊會唔會平 今朝已經爬咗好耐文 已經15/16緊 但又驚宜家狗衝又唔抵

by the way 9500h冇4k120真係爭咁啲
連我阿媽都即刻適應到果下我意外
除非真係度過呎唔夠位擺
如果唔係
"有大買大"係定劣
你可以等到4月中睇下點,我都估唔到,巴打買49"定55"?

我覺得49" AVlife 做緊$9680送$800超市卷已經算抵
優惠券有效期至 Coupon Valid Until 18.4.2021
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞