買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
集運抵唔抵
香港d行貨比起其他地區真係貴到戇鳩鳩
B+H 直送有爛包換, 用DHL Courier
集運搏唔過
吓 2018機仲好過佢
救命
聽你咁講,都係9500H算

巴打揀邊部? 我見到仲係restricted
照咁睇Q80T 好似係Samsung 4k最強嗰部
X9500H好~
Q90R先係~
你點襟的
不過呢口價可以買lg cx 水貨
睇黎都係49" 掉多啲落sound bar 先
本身用緊z607 如果轉一條sound bar 冇左個sub仔
會唔會差好遠其實
用有SUBWOOFER既SOUNDBAR
Z607現在用咩駁?
考慮緊買sony X70G,想問下有冇暗病缺點咁?
唔好買, 佢個封閉系統冇APP, 又冇圖像處理器, 又2019年機
SONY最低階機種唔值得買
app我無所謂,但冇圖像處理器會點?
補充返先,部電視唔打機,純粹比屋企人睇電視台,睇youtube咁
畫面冇優化,黑位灰,對比度低

呢款只係賣SONY四個字,畫面處理都係幾年前入門水平

普通睇電視OK既
冇要求可以既,不過X7000G個系統真係孤兒仔,得佢用

我會推薦以下,雖然都係入門機,但係系統智能好多,功能都唔少

Samsung 43TU8000
$4390
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
咁如果有畫面處理嘅電視最平可以去到幾多? 有冇邊款推介下
Samsung 43TU8000
$4390
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
thanks 我搵下資料先
係喎 係電腦撳都係restricted
有冇推介 s316得唔得
駁電腦炸 asus底版 左中右咁駁 好似用唔盡5.1
入門唔要Subwoofer咪Denon S216 $2030
貴小小咪Sony HT-X8500 $2780
再貴D咪JBL MultiBeam 5.0 $3980
再再貴D咪Sonos Arc $7899

以上全部冇subwoofer,Sonos可以加配
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞