買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
睇緊LG MANUAL, 巴打~
LG有以下功能

像素整理器
這項功能可以在電視長時間開啟時,調整任何畫面上出現的問題。
調校程序可能需要超過一小時完成。
在執行中途,不要拔掉插頭。
如果您開啟電視,像素整理器會停止運作。

螢幕位移
此功能可定期稍微移動畫面,防止屏幕上形成殘影。

標誌亮度調整
調整靜態圖像的亮度,例如內容中的標誌,以修正潛在的影像品質問題。

不過巴打你係睇戲發燒友, 係咪真係需要OLED?
我又睇戲又打機又睇波
成日都會用到電視
1. 巴打現在用緊咩電視?
2. 巴打係咪熄燈睇戲, 打機, 睇波?
1. 用緊6年前垃圾電視咋
2. 唔會熄燈 但又唔會好光嘅
恭喜巴打
想問個原裝掛牆架係佢本身包左,定係唔要其他禮品換架?
其實稍微有燈光, VA+LOCAL DIMMING機種都已經夠黑, 我覺得如果要雜食用番LCD比較好

另外巴打你放電視位近唔近玻璃窗?
有冇巴打知道豐澤/百老滙有冇得做分期?

準備買部Sony
但我起百記睇 LG cx 真係完美咁滯
特別係neo qled 太多負評

都近近地 不過我可以拉窗簾
巴打唔係想買SAMSUNG THE FRAME?
豐澤/百老滙正常應該可以做分期, 不過唔知折實價可唔可以
巴打想買邊款?
因為OLED光度唔夠高, 如果近玻璃窗有陽光會難睇D
如果巴打想試下OLED, 有呢個決心可以一試的
LG G1 係咪會光左?
不過6月先出 等唔到
同埋實貴到hihi
Sales 話要打電話幫我waive
我好似真係無其他禮品 我見隔離買X8500H有得揀兩樣野
我都係咁諗 睇落真係有分別 費事後悔買靚啲
恭喜巴打
neo qled 太多負評?
仲諗住等佢有水貨就入tim
睇外國啲YouTuber個個都彈
彈仲係有blooming
應該係大家對miniled期望太高
六月先入伙
咁買邊部好?
原本諗55” sony x9500h
前排拎到不反對通知書可以買水
55 LG G1 evo
唔諗oled la
平時成日長開睇電視
唔知LG qned 水準點
唔係話lg ips panel 唔使諗咩?
原本諗住等x9500h 清貨就磅水hold貨
可以買水就想等samsung 2021 model
係丫
唔通冇得㨂 迫住要samsung
點解盛澤隻sony X9500H 可以咁平 因為大陸掣?

同埋代購港外版即係咩國家製?
可以考慮48"LG CX
4個hdmi 2.1,4k 120hz,allm,vrr,dv
齊晒spec
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞