買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
今代水貨成個頁面都係大陸劇添
加個apple tv4k落去,點睇?
不如插chromecast with Google TV
我幾乎唔睇電視 主要睇Netflix同Chromecast自己d source上去睇
好似諗得過喎…
A90J水貨咩價錢 係咪未有
唔係掛 我會用ps5打apex sony會好似張圖咁樣爛畫面?
65A90J大陸要RMB23000 HKD27500
55A90J大陸要RMB16000 HKD19100

65X90J大陸要RMB9000 HKD10720
55X90J大陸要RMB7000 HKD8350

以上淘寶價
上下左右快速移動果陣先有機會出現
真心正?想幫屋企人買部3000筆直鬆少少既電視放房
想問下49x9500h好,定等50x90j好?因為見x9500h都平
Z9J冇miniLED又冇backlight master drive,先唔講Z9G,睇怕Z9J都只會係Z9D嘅臭四
price.com d價差好遠
盛澤星期四送貨
Z9J 叫返Master Series,應該有d 料到
上年Z8H 係冇的

Z9G 94kg,Z8H 67kg
睇返今年Z9J 幾重應該知足唔足料
Z9G 85吋74kg 先真, 94kg係98吋
X9500H後繼機係X95J,理論上X90J係好唔過X9500H
不過如果巴打想要新影像處理器又唔介意等到6月可以既
Z8H係冇用Backlight Master Drive,佢得320個分區到,少Z9G一半
盛澤無LG CX 48"賣?
我睇新優CX48"仲貴過CX55"
點解咁既 想買黎擺房
黑位表演當然唔夠其他巴講嘅好
但係如果你本身用緊1080p / 幾年前電視一定好大升級

特別係如果你屋企人會airplay HEVC codec 4K video 去電視 呢個功能chromecast 都做唔到
大陸都唔想賣48"
大陸買電視基本55"起
原來係咁
各位巴打, 頭POST寫的只是各大牌子機種規格資料整合, 不是指推薦機種排名, 冇可能全部都推薦的, 排名由價錢而定, 由最低到最高, 當中都有寫出優點缺點的, 各位可按需要參考
盛澤隻掛牆臂好唔好用? 想配埋
巴打, LG CX48 最近行貨減左價, 你睇下夠唔夠BUDGET買, 以下係細鋪價, 你去大鋪可能可以做到更加平, 你又可以用埋信用卡回贈

LG 48" OLED TV CX OLED48CXPCA
$11990
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN3 影像處理器
巴打想講掛牆架?
thanks 睇睇大鋪先 應該4月中買 應該到時行貨再平D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞