買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
不過可能通常爵滑鼠玩 個畫面會轉得好快
但用手掣 轉得慢好啲
少啲機會有圖片個情況
畫面撕裂最誇張都係好似張圖咁架咋~
巴打幾時要買電視呢? 籌備左大半年~
本來疊定心水4月買 samsung miniled
4月入伙嘛
但家好心煩
我係電視迷 唔知點捱到5、6月
LG 65" OLED TV CX OLED65CXPCA
$28600
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN3 影像處理器

剛剛減左D, 你去AVLIFE買可能$28000搞掂
LG 贈品:Apple AirPods Pro + GRANDAZ 12L 智能旋轉氣炸鍋
電視精唔係最好唔用oled 咩
我成日睇波 啲分牌應該好易有印
我見你話LG CX 一見鍾情嘛
其實我想推薦Samsung 65Q95T, AVLIFE應該$21000搞到
我估巴打等唔到SONY新機架啦, 香港邊有咁快吖
對samsung已失去信心
Sony新晶片好似幾正咁
不過LG CX有個問題係個座太矮, 如果要加SOUNDBAR部電視要墊高或者掛牆
會養貓 我實會掛
你有時間咪出去睇下Q95T實機囉, 雖然未必睇得出分別, 因為設定問題, 另外傳統LED背光應該有好多年調教經驗, 應該唔會伏既, 加上之前有買Q95T既巴打都冇投訴啦, 加上有眾多Q80T, Q70T水貨巴打陪你
今次係MINI LED新技術SAMSUNG滑鐵盧姐
將會養? 定養緊?

我好鍾意貓咪~
有睇過 Q95t 其實係好靚嘅都
仲有個one connection box
可惜冇水
女朋友話養咋
我冇乜興趣
最緊要唔好刮花 整我部電視同soundbar
Ps5
好驚
買行貨囉,登記完4年保養,又有盒仔,最後架啦
今年要QN95A滑鐵盧機先有盒子,香港可能唔出95A添
炒晒車
係咪可以唔駛等新款
最緊要唔好打貓咪

鍾意貓咪既女娶得過
睇下日後更新有冇改善
咁我又唔會打佢嘅
Btw x90j 會唔會同x95j一樣都係日本製?

不過x90j應該會遲啲?
X9000h遲過x9500h成幾個月
X90J 8成唔會日本製

X90J最先出,最少大陸已經出左,X95J大陸都要6-7月,唔知點解
65X90J 抵喎
9000人仔
雖然唔會買
Sony唔好買大陸版了
唔會了 不過我睇返x9000h 水同行
即係65X90J應該都萬八左右
18K左右
Sony 晶片+Lg panel 係無敵
不過行貨個價

水貨實在閹左太多功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞