買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
諗諗下應該有
Sony XR Processor + Google TV好似好撚正
5月有貨未
諗?巴打認真喎, 唔好腦內補完~
JBL multibeam 5.0新出可能會好D
不過HT-X8500同SONY電視兼容性一定最好
HT-X8500可能人聲差D, 因為冇中置喇叭
A90J同A8H嘅分別大唔大?
今晚拎把尺度
等你~
XR Processor 初步睇畫面銳化感強左~不過唔關OLED事~
整塊層板掛係牆?
其實可以
唔好買有SUBWOOFER既SOUNDBAR咪可以囉
JBL MULTIBEAM 5.0同SONY HT-X8500都BUILD-IN 低音單元
https://www.youtube.com/watch?v=bLhSKYB7aNw
SAMSUNG NEO QLED QN85A BLOOMING仍然有, 不過唔知實物會唔會好過相機影
https://youtu.be/it9lbxW3mdk
佢話早幾段片話肉眼睇仲嚴重過鏡頭影
初代MINI LED可能演算法唔得, 亦都可能MINI LED密度唔夠, 加上唔夠分區數量, 呢D真係要時間改善

不過SAMSUNG 2022年應該會出OLED電視~到時唔知MINI LED會點

LG就知死, 只出75"以上MINI LED, 大尺寸可以塞更加多MINI LED, 貴價機又可以落重D本~

結論: 平既不如買番SAMSUNG Q80A, Q70A佢地, 貴既追求純黑就OLED, 當然SONY XR都好似幾好
小米82吋至尊版用8k samsung mini led panel, 有900分區,review唔錯,
可以觀望下Samsung qn900/90a 嘅85吋先下定論

但今年83吋A90J賣大包,定價平過兩年前77吋A9G,又有新XR processor,擺明針住qled 打
香港定價只會得淡笑~
Sony好似有國際電壓,唔睇電視可以考慮美水
但係B+H restricted shipping to hong kong
好吸引
遲啲出新機會唔會再減平啲
不過我同電視個距離得1.7m 諗緊55定49吋好
49" 好D
之前可以直送去香港
平香港一半有突, 應該比香港代理投訴啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞