買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁一係巴打等5月尾X90J,雖然光度同背光系統都比唔上X9500H,不過用左新影像處理器同埋有HDMI 2.1
本身諗住49擺房 但度完可以放55

諗住學頭先位巴打去TSQ 我有ae又可以免息分期

不過見你哋話5月出新機差個半月宜家買又好似好傻仔
可能佢18號之後會extend
巴打,想知你個仔仔點打爆部X8500F? 用硬物?

因為49X9500H個機身同55X9500H係唔同,我主要想講55"個面睇落有玻璃覆蓋,而49"就冇,只係用光面coating,估計同X8500F一樣

我怕你換完機又爆過
巴打買左55Q80T定55X9500H

我認得名但係唔記得其他
新機你要預貴同埋冇咩折

如果想平真係呢2個月,我見大尺寸55" 65" 開始幾百咁減
咁等我聽日去av life到問下先
等你好消息
我個仔有時睇Netflix 睇到太興奮會用玩具拍部電視,2歲小朋友唔識聽人講所以果次行開一分鐘返黎就見到爆左,所以諗住去淘寶買塊玻璃,好似手機貼咁但掛上去,55”多層玻璃都怕佢打爆埋,anyway,可以去睇吓實物同咩價先,如果同49”差得遠都係買返49”

題外話,想知點解大賞投入丁屎粒塵或4角有黑會係C,但5-6粒死點都仲係b
想問下巴打喺AVLIFE 買q70t 幾錢?
55X9500H大鋪應該$15500左右送$2000超市卷

另外4角有小小黑係正常,直下式背光係咁,X9500H都一樣有少少

仲有睇佢有冇花同埋粒塵係中間定邊位,另外配件齊唔齊

5-6粒死點應該等級C
唔會extend,會有新coupon我估
諗住聽日換完就去食lady m同nike買鞋
想問下,知唔知49 9500h個底座係點架?
55Q70T
除咗反光之外冇野彈
買果陣個價仲要最靚仔$4640

入黎都係想八下三星啲新機點
要買部俾細佬用
想問下75/77吋如果3萬左右推薦買咩,見Samsung neo led咁樣都唔使等新model,唯一係諗住連soundbar一套出,唔知買samsung定lg好
仲以為入黎探我

$4640係最平果陣,現在要$4800

Samsung Neo QLED暫時抄車,等睇之後點救

Q80A,Q70A就3月尾到出
我推薦以下

Samsung 75Q60T
$26500 細鋪行貨價冇贈品
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K Lite 影像處理器
7. 兼容Dolby Atmos
8. 最高支援4K60

另外有以下SAMSUNG水貨, 價錢平大約40%, 除了得1個月保養, 其餘沒有分別, 系統完全同行貨一樣, 有繁中英文介面, 沒有大陸APP, 有齊YOUTUBE/NETFLIX/APPLE TV, 有AIRPLAY, 日後可以正常更新, 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買, 可安排送貨, 裝機, 掛牆(有掛牆架買), 10天有壞包換

由於75"電視比較少人買,請自行whatsapp 盛澤 查詢有冇貨

Samsung 75Q70T 水貨
$15XXX + $150運費送上門 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強色調, EDGE LED
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 兼容Dolby Atmos
9. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買

Samsung 75Q80T 水貨
$18XXX + $150運費送上門 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 直下式背光, 50分區控制LED光暗, 令黑位更黑
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 有2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 兼容Dolby Atmos
10. 支援Q-SYMPHONY
11. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
Budget都係呢兩部咁既價錢,$2萬頭
之前睇開55‘’女友嫌細 話要65” 睇睇下搞到我都覺得65先夠

都知道Q95t勝在有4k120 , hdmi2.1
但畫面上x9500h 同Q95t其實算唔算同級?
X9500h就有dolby vision, 有同無分別大嗎?

有去鋪頭睇過實物, sales播同一段戲我睇,單憑我呢對非專業既眼,我覺得Q95t d 色sharp d, 黑位黑啲(呢啲係咪就係所謂既多味精?同埋Q95t 有些少鏡面效果)

所以我就諗緊,既然兩部畫質同級,q95t 有4k120係咪好啲?部機都會用起碼5年如果唔壞

唔該哂step巴

Btw屋企鑽石廳,會掛活動牆架
想問下,因為我唔想掛牆,但想托高個電視20-30cm左右,有冇咩架可以推介下
1. Q95T係比X9500H好少少,主要係黑位
2. 巴打淨係打Fifa,建議X9500H,Q95T同Fifa唔夾,開角球或goal kick會frame drop lag機
3. DV現階段唔係太重要

我建議巴打入65X9500H,我唔貼65Q95T比你就係因為Fifa
呢隻好似幾好,唔該你!
12月了
連埋套後置齊頭5000
原來Q80A同Q70A咁快就出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞