買電視機 / 換電視機 集中討論區 (35)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
係 最初打算買X90H 不過屋企人嫌煩要次次轉字幕

唉唔知等唔等好 4月頭收新樓
唔能我新屋無電視 我條會女詐形的嗎
豐澤播Samsung 試機片緊係冇分別
豐澤係比較難睇
不過$4千幾有55"電視, 又有100HZ量子點面板+HDMI 2.1, 已經好好~
我去B&H 見到not available 嘅
有試過睇黑畫面 可能果到太光 真係睇唔出

而且差距無想像中咁大 好似x85h同x95h 拍埋係睇個差距 但值唔值使多幾千蚊就見仁見智 我屋企人直頭仲話過x85h靚過x95h
X9000H同X90J比分別就大D
X9500H同X95J比分別就細好多, 因為X9500H都已經用緊當代旗艦影像處理器

如果將會買電視, 一係X9500H, 一係等X90J, X95J
睇完REVIEW後覺得X9000H真係比唔上, 有比較就有差距~
上年X9000H賣點只係HDMI 2.1, 其餘規格差過X9000G, X9000F

巴打屋企唔大,50吋頂盡了, 就等5月尾香港出SONY 50X90J吧
SONY 大陸版真係唔太啱香港人用, 除非好喜歡大陸劇同埋大陸串流平台.
今代J系列大陸機更加成個版面都係大陸劇+殘體字
巴打4月頭收新樓, 唔需要裝修?

用手機web版係可以
設定問題啦, SONY機SALES點會SET得好~
係喎尋日我都係手機撳到
但係我覺得佢會CUT單
咁可能以後換機都唔考慮sony
唔大裝呀 訂傢俬 拉返幾個電位 自己油幾幅牆就算
所以每次諗起要揀電視都走入黎爬下文
不過可能訂得傢俬黎都5月頭
我見佢international shipping又冇寫唔俾ship HK同支那
SONY行貨就沒有問題~沒有大陸APP, 大陸頁面, 殘字
有需要可以發問~

電腦撳
睇清楚電壓
如果有國際電壓就比錢,cut單再算
應該唔會再做水魚買行貨啦 除非呢部水機壞得好快

比錢嗰下就唔得
仲諗住狗衝
唉 我去ebay買算
咁又唔可以咁講既, 行貨有保養嘛, 就好似今早果位巴打咁壞左HDMI PORT, 有保養就唔需要錢免費維修~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞