澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
咁用學生visa或者其他visa入咗境既話,符唔符合申請onshore 190?
其實無所謂onshore 190,pathways的話一係offshore,一係working in the area,一係state graduate。
你係Monash讀的話,或者會比起係Deakin Geelong容易讀緊書時搵到相關part-time,對你以後申請移民會容易好多。
一係過黎讀個master,一係就疊埋心水去英國。

我之前都有講,移民呢家野,唔好太過勉強自己。
好 咁就monash 唔該由我巴
基本係 0 。
可以一試。
聯絡State既Admission Board,比佢地assess你要補邊幾科,然後申請過黎讀完之後再上Practical Legal Training半年就可以admit做澳洲律師。

當然從頭開始啦.. 你一D local經驗都無。
1/2 唔太清楚你所謂既轉係點樣轉。NSW 190針對onshore applicant有另外要求,一係working,一係graduate。

3 可以既,你符合NSW 190要求的話。

4 Yes.
無咩好推介,你人係WA就對番WA個graduate nomination list自己揀吧。
未過去 online緊
多謝解答
我同你情況差唔多,33歲收到unimelb同deakin既master of it dog
最後揀左unimelb
依家讀緊有d後悔好l大壓力,入面好多勁人清華cs都入黎讀cls
我27歲it
睇怕都要過黎讀書買分
189簽證是分數越高者,越先拿到邀請。190 / 491簽證是只要成功拿到州擔保邀請,移民總分有65分,滿足州政府條件就有機會收到州政府邀請,然後就可申請簽證。

上網搵到呢個
乜190/491唔係都係鬥高分?
唔好同人比, 合格就夠, 我自己咁諗
但regional 個5分可能會救你一命
所以真係難揀, 諗起每一個決定都影響到第時留唔留到係澳洲就好大壓力
按VIC州擔保政策既趨勢,其實有相關工作會緊要過多5分。
190/491州擔保唔係鬥高分。

189/491親屬擔保類先要鬥高分。
一樣。
巴打有冇話491 親屬擔保 perth 要幾多分先穩陣?
最近拎到491 invitation
已經submit咗491 application
巴打點睇53900嘅要求?
海外收入計唔計?
同埋打完指紋/身體檢查
等幾耐先要做良民證?
對於做良民證有冇啲咩特別貼士可以加快進度
同埋知唔知宜家491 processing time係幾耐??

唔該晒巴打!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞