澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
雖然有手有腳都唔會攞福利
但咁樣改同bno去英國等5年無分別了
又進一步將新移民分等級
其實gti難唔難?如果夠人工都係做得4年野

sorry柒咗張圖
唔好意思 想請教埋 如果係485 holder 嘅subsequent entry (?) 即係485 holder 嘅屋企人可唔可以係澳洲返full time ?
5年先拎得PR再等4年咪total 9年先可以enjoy benefits?
189?試下搵啲 offshore 190 491 不過應該而家好少 offshore 嘢

搭單問下,唔知由我巴有冇聽過有 QS/ valuer 搞到 482 擔保?
但佢要求係3MB,所以想知其實係唔係一定要跟,還是upload到就得
485 for hk 係比你儲分,又唔一定5年後先拎pr
好多人expect 佢今年開
如果要等到下年年中先開,班skilled immigrant 年齡又加,認證全部要搞過晒
擺明趕客啦

介唔介意俾新聞原文條link嚟睇吓?thanks
真 擺到明完全唔憂你唔嚟 超揀擇
鬼叫d銅銅鐵鐵升到咁,carry 住佢個經濟
而家感覺係 原來唔需要咁多人都得
大選前求其守住先 唔好搞咁多野

最好 d 野做咗等如無做
祖國萬歲
可能大選都有關係
不過另一邊加拿大就狂收人,越嚟越多路線揀
澳洲就趕客 mode
好大反差
sbs 中文真心好睇
都一樣係要睇清楚內文
澳洲無咁多左膠,
好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞