澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
你可以request completion letter架喎
485要成績表,而家仲未有聲氣
想知grad左人年
依家WA讀緊HR Master 之後條路可以點行
Grad stream請manager position 無3年根本過唔到skill assessment.
係咪只可以485 2+3咁玩
最壞打算:用加拿大3年 OWP,HR 喺加拿大計 skilled (0AB)
當然希望唔洗咁,希望由我巴有計
姐係點啊,讀完即刻apply ca個working visa?同埋本身係香港本身唔係做hr個啲。
香港人個485 都係得5年,要冇 PR 做足3年的確難度高
可能要睇下搵唔搵到其他skilled occupation?
如果你趕得切2023年二月之前畢業同搞掂文件嘅話,係呀
雖然總理條粉皮反口,但如果唔行grad stream 行正常189又得唔得🤔 有regional study +working exp 係咪相對會易啲
本身香港degree 2019年grad所以應該都ok
189 咪又係要過 skilled assessment
想知你本身 degree 讀咩?
水泡😪唔好提
咁就頭痕啦
度極都度唔掂😪
HR唔係MLTSSL上,所以肯定做唔到189,比你過到skills assessment都無用。
趁未讀完,轉科。HR要pass skills assessment難度好大,就算485 2+3如果之後真係要skills assessment你都未必搞得掂。
遞交申請時可以唔使上transcript,但係一定要先上completion letter。

所以你有completion letter就可以交住先,transcript後補。

你擔心或者其他材料唔齊的話就用個408過渡下先。
有冇感受到地震
你過黎讀書的話,應該就唔符合offshore資格了。
都要睇你讀咩,同之後做既行業係點既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞