澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
我都預咗勁難出

但想知有幾大機會入到

之前同過一個Ug biochem 再入DVM 嘅人傾
但我搵唔返佢contact
由我巴
485 轉PR 有咩pathway?
過45 歲仲冇機?
Temporary visa holder from Myanmar allowed to remain in Australia until its "safe to return home"

睇到澳洲對緬甸咁嚴重都只係safe to return home, 香港應該咩都唔會有 要靠自己
想問邊度有得睇Victoria 190 嘅skill occupation list?搵極都搵唔到 定係任何MLTSSL 都有機?

仲有有冇人有睇skill select 個個database

https://api.dynamic.reports.employment.gov.au/anonap/extensions/hSKLS02_SkillSelect_EOI_Data/hSKLS02_SkillSelect_EOI_Data.html

我見有accountant 今年submit 都寫invited
但以我所知自從上年189就已經冇invite 過 定係我理解錯左?

Thank you
咁緬甸對澳洲嚟講又真係冇乜經濟利益嘅

嗰邊打到咁,5眼都冇乜點出手,印象中好似剩係得美國有搞經濟制裁,咁就知道就算嗰邊有一半人死都唔會有人出兵打爆軍政府
想問小小野
澳洲個邊叫我做health check同police clearance certificate
我係咪拎佢個request checklist去搞就得
不過個checklist係冇咩領事館/移民局/政府部門辦事處的郵寄地址 咁應該點
UK Canada EU 都有搞經濟制裁
不過擺明係中共科水啦
yep especially for humanitarian protection
不過protect 緊嗰陣都可以搞技術移民嘅
Send 個 email 去問。
依家VIC 190只收POL。

個database無咩參考作用。
未出。

如果真係出左應該已經都知道。
唔知依家咩具體情況,要入申請至知道。
搵左陣都好似冇佢好似冇contact既email
點解冇參考作用?
因為policy可能每個月每個quarter會變,所以之前一round invitation既參考價值已經唔係十分高。加上你都見到accountant 189今年仲有邀,但係以我所知會計occupations已經超過1年無invitation過,所以一係個database唔準一係就係非常confusing。
Google個Assessment Team既email,應該會有人討論過。
LM
CO contact 補完資料已經兩個月都仲未出到 grant ...

同期 RN 補完一個月左右已經批咗

唉 ...
唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞