澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
如果我讀IT,但係最尾做農場,係唔係都可以
好多人都覺得澳洲應該派PR添...
sorry fake 咗人添 澳洲啲移民嘢轉得好撚快
自膠
由我巴點睇果份 interim report by the Joint Standing Committee on Migration?
通常呢D report 政府會跟住改政策定當佢9UP?
唔該由我巴
咁我專心留係nz養老就好
感覺上市場係要人,始終辛苦工
好多人讀完certificate 3 已經俾人請做casual / part time
但你要讀child care 移民,我會叫你考慮清楚
條路一定唔係好似廣告講到咁易
我比較有興趣想知道d廣告講到究竟有幾易?
NZ都唔錯,有中同一家移民左去Auckland都好settled。
一般其實都會跟 7-8 成。但係可否合時地execute就好難講,畢竟澳洲政府咁既效率同執行能力都幾令人擔心 ............
Recommendation 5 6 7 8
想問下本身bc移民澳洲會唔會易過用特衰移?
好似只係 default 你英文 competent level

Which is 無乜大幫助的
我記得如果讀child care diploma ,一係要做centre manager,一係要去regional 做room leader先有啲機會移到(大約係咁,詳情請上番政府網睇)

但你諗吓有幾多人grad完冇耐就可以做到呢啲位
大把local 做得耐好多,又有經驗,又native speaker,係都升佢哋先啦
如果覺得幾年就上到位、移到民就太傻豬了
除非本身能力好勁,又好運好際遇啦

Good luck
主要係呢個occupation比較難可以過到full skills assessment,但係好多agent肯定唔會話你地知。
炒美股係咪都要交稅?
都估到唔可能短期內會搞掂
見有d人話今年上住online等開關
都唔知會唔會上完晒先開
咁計唔計到onshore?
講緊澳洲人去旅行咋?唔知點解有啲留學生去到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞