澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
最多咪可以幫你搞491 family stream
我搵民政事務處自己declare
之前ACS 係accept
大概幾耐前?
個skill ax 有template , 可唔可以叫個民政事務署官跟住個template 寫?
民政宣誓基本上係內容自己寫
2年前
依家acs好似都唔洗true copies
呢個懶人包好好 thx
SBS 好多移民澳洲嘅嘢睇 正呀
你想多了,唔會。
搵JP唔得咩。
簽證申請唔使licence / registration。
想請問,香港邊到可以整certified true copy?係唔係隨便一間律師樓同會計師事務所都得?
唉 我261312 261313都要deduct 4 years呀
我先做得5年野
是的。
多謝先,再問下,香港民政事務署係唔係都得?
唔係cs grad
睇黎只可以offshore 搵工

想再clarify 一下,普通律師行同會計師係唔係都算notary public,還是要公證人協會嘅人先算?
http://www.notaries.org.hk/index.aspx

同埋Employee of the Commonwealth 係邊d人?
睇完個懶人包好大打擊喎。

依家淨係批簽證俾係澳洲on shore 喳噃。
Off shore 無行咁款
Send e mail 俾葉瘤

姐姐,你可否幫我certify true copy ?

Best Guard
妹妹
你好似apply 緊aphra 噃
係,幫緊朋友問
答你唔到,不過我有個諗法,橫掂宜家off shore 唔批,不如試下民政事務署宣誓certify true copy , 如果博大霧得左,就節省幾千,如果唔得,咪到時再揾公證人協會嘅人簽
日日係香港望住個社會腐爛,返工都唔知做乜,已經冇咗個靈魂,好想去一個新嘅地方重新開始。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞