澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
醫護都要85 90嗰陣
65即收水喉匠真係幾撚屌
65分只係基本要求,唔係夠就即收。
如果65分就得,
一早就比兩大移民國搶晒啦
https://deltaimmigration.com.au/Plumber-General/334111.htm
本身拎住BVA揾工都唔容易,如果拎唔到咪上訴去AAT,上訴審批程序起碼要年幾時間,咁咪可以繼續做嘢

利申: 試過
我之前個skill assessment 係由agent幫我做,今次可唔可以自己做

定要揾返agent 幫我做?
我宜家plan緊行SA190 graduate steam,我之前UQ bachelor graduated, 香港做左幾年certified左可以用medic 個code 加十分,我係為左多五分所以想揀regional,咁我如果真係Tafe construction d course 畢業,我可唔可以用medic code 行SA190 graduate steam? 因為190 graduate steam 要有工作,咁我份工要唔要同 construction 有關?
可能啲人揸住 master 整水喉?
不過水喉的確係藍領入面比較少體力勞動嘅
3. Professional year可以有weekend? 同埋實際上知唔知對將來搵番IT工有無幫助?
讀完degree 過去讀master
Ielts 全8
文科background
讀social work定幼教好d?
你好,我申請緊partner visa, 申請完過左半年後,叫我跟checklist交文件,checklist上只得良民證一項,係咪應該係較後既stage,就批得
澳洲新加坡旅遊氣泡
可能有得喺新加坡隔離,跟住轉機去澳洲??
https://www.sbs.com.au/chinese/cantonese/zh-hant/australia-and-singapore-could-open-a-travel-bubble-as-early-as-july
理論上可以,但首要先香港同新加坡都開埋氣泡先,否則都係入唔到新加坡境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞