澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
上錯accounting賊船,如果想轉IT,有邊間U嘅IT master唔使IT degree都收?
written on #2, see the link la
29歲 得個ba degree
幾十萬資產係咪唔洗諗
另一半係澳洲藉 如果想同佢結婚移民係未要等佢開返關先得?
小弟都plan 緊去WA 讀IT master, 但我差唔多三張了,唔知算唔算太遲 同埋原來唔係間間U既IT master 都 accredited by ACS. 要睇清楚
有心唔怕遲。
唔係,依家都可以申請。
2年master學費夠唔夠先
想試下行190 interpreter 呢條路,但係我無相關工作經驗,諗唔諗得過?
估計應該唔會夠分/資格直接申請190。

都唔知比唔比我考
你要遞左申請先知。
我係中學老師,係咪可經GTI申請PR?
如果我無理解錯
GTI係要你係個個領域出色就可能申請
如果你有 都可以
我以前在大學讀PhD做research, 有出過好多paper, 但現在又唔係係大學做研究,唔知算唔算。
可whatsapp 傾?
[img]https://na.cx/i/mJay7O9.jpg[/img

education 中咗個sector
但係你要 still be prominent
夠.但我計過分讀完都係得65分
中學老師難介定出唔出色,兩年前升左職做主任囉,唔知算唔算。
講緊international achievement / recognition。

你上面提到你係PhD有研究有thesis published,但係如果唔係最近5年的話,都唔可以計入recent achievement。
州擔保唔一定要高分既。
可以,但係我就咁睇你應該未符合Global Talent資格。
點聯絡你?
移民手joke坐移民監慘d 定被捕手joke坐赤柱監慘d
但機會係咪好細
又嚟呢D 我哋移民關被捕手足咩事?
移民部長係咪唔記得左個香港policy
Details仲未有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞