澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
多謝🙏
我上網搵到學校Archive左以前學年既course description . Send 左 俾澳洲個邊睇下佢地收唔收貨。
如果唔得就再搵學校幫手
多謝由我巴
想簡單就去加拿大,起碼有幾條路行

揀澳洲就預左佢地政策隨時變
我同你都差唔多, 已經40, 如果無特別pathway 讀書係無機會轉PR, 不過澳洲移民政策成日變, 讀完書個2年再+485 個3年後都唔知咩事, 過到去都係博一博, 睇下搵唔搵到工做顧主擔保

都係唔得先再諗下英國
但係七年兩個人讀書要球幾。。。。 同埋我本身唔係咁想讀, 嗰邊兩年master 應該都好chur 同有d多餘

僱主擔保好似要under 45歲, 讀完書都差唔多過
我27,想過去讀master, 但唔夠錢
讀書一個人讀就得, 讀master 期間老婆都可以無限時數做野, 西澳讀master小朋友學費=PR, 即係免費, 南澳好似都有半價

其實睇你有幾想過去, 人到中年再考iltes 都幾慘, 原本以為讀完個degree就唔駛再讀書, 點知又係要讀個master,不過想走無計, 咩辦法都要諗
DHA 好似又換人
DHA 好似又換人
我要去 Brisbane, 好似小朋友學費半價都冇. 我有 Master 再要去Chur多個 Master . but anyway 有 pathway 先算, 睇下今年出唔出 details la.....
唔該晒由我巴
我見skilled occupation list architect & quantity surveyor 都寫住registration or licensing is required,但係2個都要minimum 2 年工作經驗先可以考牌。想,請問未考牌的話可以點申請491/190?thanks
Certified true copy 應該點搞?澳洲領事館啲期全爆
How much?
之前問過幾個講緊兩三千 一頁
我覺得係海鮮價 問多幾間

如果有朋友就最好
Thanks
宜家189,190, 491係咪仲未開翻, invite 人去?
啱呀 加拿大政策比較穩定 少大改
想問下如果有親戚有澳洲籍 我可唔可以因為親藉關係入籍澳洲?
一個人有澳洲藉成家都有既話啲非洲家庭過黎仲得了既
Skills ax
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞