澳洲移民 你問我答 (19)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
想請問一下如果申請491成功的話,
TR而家入唔入到境?因為我見過只可以比PR入境...
謝謝
你個occupation係Priority Occupation List的話,可以。
你都識話佢停左牌,咁你仲信佢?

無話一定要post qualification 既工作經驗,但係學歷入面一定要有supervised teaching period既component,我估佢可能係指呢個既。
呢刻計的話,如果無job offer的話係無咩機。
無degree又一直自己做生意的話,想直接技術移民應該無咩可能。

最多一係過黎讀2年,或者考慮下投資移民188。
都係由我巴可信!我明明同佢講我有supervised teaching period,佢都係話未見過有人可以咁過到。之後佢又報錯料,話MINT只要留NT兩年就得,但其他A準明明話三年。唉~想講如果有人睇佢youtube信佢就大鑊
睇波的確開到好多話題
睇嚟都要睇返 local 會睇嘅嘢,唔好掛住喺香港人group 圍爐
你用 BNO 啦,澳洲應該有排都未開關
由我巴
想問下你知唔知visa188E 個投資要求其實係點?
我上網睇寫「在澳洲開展商業活動並佔有30%以上的股份」, 如果我有個親戚係澳洲開餐廳, 我再注資30%股份咁得唔得?
唔可以,個logic需要有一個innovation Business Proposal,然後搵到風投基金注資比你最少20萬澳幣,你作為主導人佔不少於30%股份。

所以前提唔係你投資,係要搵到基金投資你既項目。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞