買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
4k以下仲有冇其他選擇thanks
Atoms聽出黎有咩效果? 巴打Q70T買左幾錢?
The frame 2020 冇咩留意, 不過規格應該比唔上同期QLED
4K BUDGET仲要49-50"沒有其他選擇了~
LG拆佣多d?
當然啦~
重有三星成日壞
包圍感強既,盛澤$3800
但係咪要靠牆反射?如果我放soundbar位附近唔係四四方方,係咪有atoms都無用?
呢個支架我覺到太矮啦,最高都係去到97cm,我係price.com揾到香港有一間賣都係$358,可以去到120cm~
補返條link:https://www.price.com.hk/product.php?p=480727,問過可順豐可到店買
天空聲道正常是靠天花反射效果的
天花有吊燈 唔知射唔射到
前兩日落百記睇,個sales介紹我LG OLED,我話我就係因為用緊部OLED燒印所以要換機,想睇吓Samsung QLED,佢話QLED都會燒印㗎!如果唔係點會出個10年無燒印保障,如果想冇燒印就試吓LG LED,我心諗QLED唔係都係LED嚟咩?跟住仲話QLED粒cpu得50Hz,會唔順⋯⋯屌你,佢真係當個客乜都唔識,為咗sell嘢9up一通!
你知道佢地鳩UP了
根本咩都唔識, 為求賣到LG, 亂吹一通
但係估唔到佢地連SAMSUNG都唔推
睇黎LG真係比左好多錢去推佢地D NANOCELL IPS
所以話做完資料搜集, 上黎睇下, 就知道邊D先係正野
就係SAMSUNG知道佢個D QLED唔會燒印, 所以先出個10年無燒印保障黎取笑LG, 如果QLED會燒印佢肯定唔夠膽出.
QLED粒cpu得50Hz
50HZ PANEL變左CPU係50HZ
所以話無知既客好易比SALES呃到中伏
個客仲好開心咁比佢地撚
香港買電子嘢就係咁濕尻
你唔9up 隔離舖9up,你就係賺唔到錢
我家中問OLED65GXPCA LG這個比較係點
非打手,但係朋友岩岩買
個價唔同左喇

水貨
65” Q80T $9680
75” Q80T $16680

盛x
唔係話7000幾?
LG GX 可以呀, 畫面非常好

不過如果成日睇電視台/財經台, 長時間打機就唔好買, 怕燒印
65Q80T水貨平左咁多
7000幾係65Q70T
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞