買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
巴打你係Q70配佢?
有冇消息 lg歲晚前後會唔會有清貨價
SAMSUNG 43Q60T 黑位更好, 對比度高
我今日去到凶澤睇個sale又係咁講,但係佢話兩個panel 差別就係 打機時 60Hz同90hz唔知係咪
因為美國果邊冇賣X8500H, 所以有時會比較難確實到資料, SONY係入門機有時好興唔同寸數會用唔同PANEL, 所以我都肯定唔到49"係咪真係用VA PANEL, 除非有實機睇, 所以我都答唔實你

不過X9000H同X9500H就一定係VA PANEL
X8500H HDMI輸入最高都係得4K60, 1080P 60, 100HZ PANEL只用作睇片, 睇電視果陣用
點解SONY $6300仲要貴成千蚊,而三叔$5600仲有500蚊現金卷送
好詳細呀,唔該晒巴打
佢有篤下個mon示範俾我睇,我見49吋佢禁落去係會化開的
巴打, VA PANEL按壓螢幕會出現明顯的水波紋, IPS PANEL就唔會, 但是我冇理由要求巴打們集體去篤MON架

如果49X8500H係VA咁競爭力就會好好多
因為43X8500H用100HZ PANEL, 睇片會順暢D, 面板成本貴左
巴打遇到有料SALES~
YES
如果禁落去係會化開既, 就係VA PANEL
咁巴打你要買幾寸?
唔該哂巴打
邊間有500送? avlife?
有冇巴絲知Samsung語音輸入有冇廣東話?
水貨Q70配行貨9000s係咪OK丫?
我聽啲台灣人講話有機會配對唔到
bixby?
屋企用緊上年嗰架43”Ru7400唔支援
得普通話英文嗰啲
咁可唔可以打速成?
唔該哂巴打
或者咁講
如果YouTube佢本身就支援廣東話
可以用語音轉文字
Netflix就用電話操作啦,打字都有啲麻煩
Bixby嘅話坦白講買咗部電視差唔多一年用都未用過
佢YouTube都可以打速成嘅
Okok
明哂!
咁夠喇 本身係想問youtube 錄音轉字
唔該哂巴打!
聽成點呀巴打?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞