買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
刨完post,落咗單買q80t
55Q80T? good job 巴打
有冇考慮買埋soundbar?
之前有巴打話Q80t 玩FIFA同埋睇波會有殘影
唔知而家仲有冇呢個問題出現?
睇波解決左

打機就唔知啦
巴打仲未瞓?
想問下買了q70t 65寸的巴打
電視機腳係中間平腳定兩邊叉開腳
可否影張相望下
想問下有無巴打意見,放喺房其實係咪43吋都夠?
49吋會唔會太大?但大啲沉浸感強啲

Budget 不變,諗緊買Sony 49吋x80H 定係 Sony 43吋 x85H好... 主要用嚟打Fifa 同睇Netflix
大哥決定左了

買部75吋水q80t
soundbar 買平d用hwq70t加後置
頭尾6呎左右諗住放床尾
驚太大睇唔曬
大哥大哥,幫手試件事

條soundbar放唔放到係個tv stand上面?會唔會阻到個mon?

因為我個櫃唔夠深...
謝巴打
係,55q80t
因為放床尾,soundbar應該唔買,無位放
6尺買49"電視

X8500H/X8000H黑位差,對比度低畫面冇立體感,除非你開燈睇戲先會好D,我建議入旗艦49X9500H

Sony KD-49X9500H
$9750
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ ULTIMATE 旗艦影像處理器
7. 直下式背光, 有48分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. HDMI 2.0, 最高支援4K60
10. 日本製
巴打我建議Sounbar入HW-Q900T加後置
55Q80T本身都好聲,Enjoy
唔該巴打
我都想買呢隻不過實在太貴 6000跳到9000
Samsung 50Q60T
$6980
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K Lite 影像處理器
7. 兼容Dolby Atmos
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞