買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
感覺後置向前射向電視好似弱咗定係我心理作用同埋依家有個問題,太近隔離怕轟親人唔敢聽得太勁
如果弱左你將後置喇叭稍微向番自己,始終都係要你自己試,不過後置一定唔係直射落耳仔

轟親樓下定係家人?
我而家住嗰度左右兩邊兩三隻三位已經係隔離屋隻窗,琴晚朋友嚟食飯講嘢大聲啲都俾人話靜d搞到唔敢再開太大聲
bass開盡佢
巴打,想買部43寸的電視,三千幾買samsung 定sony好?
我推薦以下機種

Samsung 50TU7000 行貨
$4650
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 舊款搖控
7. 兼容Dolby Atmos

Samsung 50TU8000 水貨
$3980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
6. 兼容Dolby Atmos
7. 鋪頭轉區後系統同行貨一樣, 繁中英介面, 有齊YOUTUBE/NETFLIX, 沒有大陸APP, 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
我推薦以下,Sony入門機唔推薦

Samsung 43TU7000 行貨
$3999
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (5000:1), 黑位更黑, 可視角可接受
6. 舊款搖控
7. 兼容Dolby Atmos

Samsung 43TU8000 水貨
$3250
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
6. 兼容Dolby Atmos
7. 鋪頭轉區後系統同行貨一樣, 繁中英介面, 有齊YOUTUBE/NETFLIX, 沒有大陸APP, 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
X7000G用封閉系統,唔建議買
點解裝唔到藍ViuTV?
咁多位ching
HW-Q60/70T sound bar
有無得教個bass有幾重
搖控上面有
想問下q60t同70t soundbar係咪都唔可以直接播Spotify?
有無得唔開電視聽歌

Btw原本諗住買罪大43吋8500h
結果追左一大輪post扑鎚Samsung 55吋 q80t
冇app更新,日後可能突然用唔到Youtube果D

加上X7000G係超級入門機,畫質非常普通

電器野壞唔壞好多時睇彩數同使用習慣
HW-Q70T 行貨 先有Spotify Connect,應該可以做到你要既野

巴打想買55Q80T水貨?昨天有巴打出售,用左2個月既,零問題,你有興趣可以搵佢,價錢可傾

https://t.me/puddling
藍Viu個app有時會抽起左,過一排又會出現番
多謝巴打
不過我未入得伙住 費事拖人咁耐
搵左鋪落訂
有冇巴打想買denon s216?
想放咗佢換samsung soundbar
11月30日avlife買,只開過check 有冇壞,因為未搬屋
有單有盒
保養已寄去代理
搵左盛澤?
今日換新電視
但屋企部電視突然間又冇事
變咗淨係得返條黑色死線 好邪吖 搞到屋企又話想唔換電視
舊電視搬入房囉如果可以
巴打最後入50TU8000定55Q70T?
出左一次就會有下次
最後揀左tu8000吖

咁又係 到時唔換又壞都係要換
恭喜有新機

舊機入房得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞