買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
補充下, 其實dolby vision=HDR10+dolby metadata
所以dolby vision係向下兼容HDR10
即係都係睇埋最後出實際價錢再決定,
差唔遠就直上最top, A90J
爭成皮就A80J 可唔可以咁講
如果65吋, A90J
35k搞得掂 就唔洗諗
多謝你, 我仲有3個月時間可以諗

好似A90真係好神咁
提外話一問,如果自己買電視架安裝上牆,萬一部電視有問題係咪9成唔會受理?
如果唔關掛牆事, 應該唔會影響

你話成個掛牆架連電視一齊仆落地就另計啦~
巴打套組合玩成點?
巴打有冇再試? 昨晚既出聲問題解唔解決到?
都滿意,播槍戰果啲都幾有包圍感
試左個位巴打講既個套戲,我再試埋matrix, 槍聲係明顯聽到呀,可能係我要求太多同要明白只係有d聲音效果先會出到
有埋加埋Q-SYMPHONY?

應該好正, 有幾個巴打用其他牌子電視冇得用Q-SYMPHONY

個後置REAR喇叭你SET+6 ?
影院都係玩效果, 同埋要睇套戲
有冇試過MATRIX?
我腦殘睇漏眼
平時睇電視如果有用ADAPTIVE MODE, SOUNDBAR都會將立體聲UPMIX去5.1.2, 不過唔知道效果點
升級去HW-Q950T
有用,set +6
想問有無人試過airplay會好lag, 同埋聲畫唔同步?
試埋呀感覺OK,咩係virtual
巴打諗成點?
巴打裝機裝成點?
巴打諗成點? 有冇野幫到你~
多謝巴打

只係見uwants有人投訴sony師傅上門檢查發現唔係原廠掛牆架, 所以係張單上面寫非原廠安裝 之後客服唔認數

因為想買三叔50吋 q60t 擰45度角係飯廳睇到,如果自己買nb架可以搵邊個裝上牆最穩陣?
巴打可以WHATSAPP盛澤問下, 佢應該有NB架, 問佢買+埋安裝要幾錢

保養果度都我自己都唔SURE, 不過原裝架好貴下
想請教宜家買Sony 55' OLED 係咪揀翻呢部?
Sony 55吋 OLED KD-55A8H
$17500
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0, 最高支援4K60
7. X1™ ULTIMATE 旗艦影像處理器
8. 日本製

諗住聽日比較喺大電器鋪買抵啲定去細舖訂
大鋪計埋贈品可能平過細鋪, 仲有部55A9G, 不過A8H光度高D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞