買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
等緊SONY出旗艦SOUNDBAR
Q80T電視配SAMSUNG SOUNDBAR可以用Q-SYMPHONY功能
Q70T電視唔支援Q-SYMPHONY功能
大家交流下姐~我都係初心者
電視呢
用緊49" SONY X9000E, 用左3年仲好精神, 唔會浪費佢
除非壞機,否則前兩年既sony lcd tv對9000e/9000f user吸引力真係唔大
近兩年z系列要大mon+8k 先有,x95G/H系列比起90E/F既進步又唔明顯
Q80T+SAMSUNG SOUNDBAR>Q70T+SAMSUNG SOUNDBAR>Q80T>Q70T
所以先期待MINI LED
巴打
我有個朋友想買電視
SAMSUNG 新機水貨你估幾時到港
如果佢想買Q80T 級數
咁應該aim 邊部Samsung 新機
最好有miniled

Q80T後繼款係Q80A, 不過唔係MINI LED背光機種
要MINI LED就要等QN85A, QN90A
配samsung soundbar會好過其他牌子既soundbar?
兼容性好, 某D型號SOUNDBAR配埋Q80T或以上電視可以一同出聲, 其他牌子做唔到
Q-SYMPHONY功能
好搞笑,頭先無聊上網睇post,有人話用q-symphony功能睇戲時會出現疊聲情況
聽得出? 呢度暫時未有巴打反映
呢度大部份都係Q80T電視+HW-Q70T+SWA9000S
我睇post76 d post咋
自己買了q70t,廠送條雞bar t450
冇乜要求用住先
放又唔值錢
Q70T電視行貨?貴好多不過有4年保, 巴打記得要上網登記先有第4年保養
BUDGET 4K左右
想買43" 既4K TV
SONY係咪唔會有呢個價位既4K TV
SONY 4K BUDGET入門機唔推薦, 咩都冇
我推薦以下機種, 有平有貴, 可供選擇
Samsung 43TU8000 行貨
$4390
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
8. 最高支援4K60

Samsung 43TU8500 行貨
$4690
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(6500:1), 黑位更黑, 顏色豐富, 可視角可接受
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 兼容Dolby Atmos
8. 最高支援4K60

Samsung 43TU8000 水貨
$3250
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
7. 最高支援4K60
8. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
我都見到個POST, 佢可能未更新電視FIRMWARE, 我見SAMSUNG上年7月出左更新改善Q-SYMPHONY
等梗有平貨執,再唔係返去oled陣型
依加用緊60hz 4k 32寸mon
諗緊買部43寸電視4k hdr當埋電腦mon
For 上網 打機
有冇推薦呢?
利申 分唔到60hz 同144hz分別
唔係好delay接受到
預幾多錢?
請問LG nano cell係咩技術?見吉之島做promo 6888送兩樣指定家電,抵唔抵買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞