買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
原價16980,問過細鋪around 14450

咁買扣返3000超市再扣hsbc回贈,如果有兩張hsbc卡可以分開碌賺盡回贈,某啲商場又有消費回贈coupon,唔計贈品埋淨係計現金價值埋單<13k
仲有咩贈品?
Samsung 49" Q80T QLED 4K TV (2020)
係唔係買水貨 比較好
1. 49Q80T係閹割機, PANEL閹左做50HZ, 喇叭數量閹左, 冇埋Q-SYMPHONY功能
2. 水貨沒有49" Q80T, 55"起
行貨都係?
49Q80T只有行貨
曲奇,hdmi線,藍芽喇叭,保溫杯,仲有啲唔等洗嘅,都6-7樣
巴打幾時送貨裝機?
有無咩試死點既片?
下星期中
巴打 爬左頭post,筆直大約7-8千蚊,想搵65”機,韓國牌子,請問係咪Samsung 65Q70T 水 比較岩?值得上80T嗎?
Stepmic巴,我係到追po 追到有兩部心水,想問問你意見
LG 49NANO86CNA
Sony x9000
主要係房打機(ps5) 同Netflix
距離2m多啲
行同水點選擇好?
YOUTUBE: WHITE SCREEN
7-8千我推薦65Q70T

65Q80T要$11XXX, 佢係大範圍黑畫面可以做到黑位更黑, 另外喇叭數量更多, 加上有Q-SYMPHONY功能, 如果你會加SAMSUNG SOUNDBAR Q-SYMPHONY就有用

Samsung 65Q70T 水貨
$7280
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強色調, EDGE LED
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 兼容Dolby Atmos
9. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
真係多謝晒巴打
求介紹
43-49寸
會打機/睇戲
要有dolby atmos/dolby vision
SONY 水貨我唔推薦, 好多功能缺失加上有字幕問題
首先我覺得PS5唔夠力行4K120, 如果你買電視為日後PS5 PRO鋪路既話可以的.

以下係我推薦既行貨:
如果你夠位裝就SONY 55X9000H 行貨($10990), 佢可以支援4K120, 1080P 120
如果你唔夠位裝就SONY 49X9500H 行貨($9750), 不過佢只支援4K60, 1080P 120

LG 49NANO86CNA 行貨($7980), 佢可支援4K120, 可惜因為佢用IPS PANEL, 你要接受佢對比度極低, 黑位發灰之問題, 睇NETFLIX戲最好開燈睇, 否則黑位會比較肉酸, 我自己就唔推薦呢部既, 如果你去大鋪睇, SALES就會好建議你買呢部

以下係我推薦既水貨:
如果你想最抵玩就SAMSUNG 55Q70T 水貨($4640)
如果你想抵玩又規格再好多D既就SAMSUNG 55Q80T 水貨($6450)

畫面質素: 55Q80T=X9500H>X9000H>Q70T>NANO86CNA

55Q80T, X9500H, X9000H, Q70T全部都係用VA PANEL, 擁有對比度高, 黑位良好之優點
本人覺得以下機種可以滿足你要求而畫質又好既
Sony KD-49X9500H
$9750
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ ULTIMATE 影像處理器
7. 直下式背光, 有48分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. HDMI 2.0, 最高支援4K60
10. 日本製
THX
我本身其實好想出OLED
但真係好驚有印

同電視機呢樣野脫節左好耐
最近屋企人想換電視
睇左文都唔太深入了解到
想係呢到跪求推介一部$3000內4k靚靚仔仔性價比高既電視
唔打機,睇下viu tv 睇下Netflix 咁用

麻煩哂,萬分感激
巴打係咪之前入過黎問過既?
去兇宅睇完覺得差唔多,等個轉換架到左先買
$3000內唔得, 太少了

1. 巴打要幾大尺寸?

暫推介以下機種, 如果有興趣可以係FACEBOOK搵 盛澤影音 安排購買, 有1個月保養
Samsung 43TU8000 水貨
$3250
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角可接受
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. 兼容Dolby Atmos
7. 推薦FACEBOOK搵 盛澤影音 購買
去大鋪睇通常只係睇到外型, 可視角, 價錢優惠
畫質係睇唔到既, 因為部部機唔同設定, 加上SALES係設定度做左手腳, 你永遠只會見到LG特別靚, SONY特別差既局面, SALES會力推LG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞