買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
但係個個架要鑽lon 個位都未必一樣呢, 要換架可能要重新鑽過
咁巴打去左買未? 32"上43"大升級喎
step巴
80T電視 買sound bar
如果係Yamaha YAS-209 同q60t
邊隻會好啲?
買完新電視,日日都仲係到追stepmic巴打post
$9750出左49x9500H, 諗緊點解唔上55吋
見到好多巴絲10k 55吋水貨+sound bar好抵屌
100% HW-Q60T, 可以開埋Q-SYMPHONY, 多個功能又同牌子兼容性最好
巴打終於入左X9500H啦, 你有保養嘛, 最衰SONY D水貨閹哂D功能
你都可以加SOUNDBAR格, SONY HT-Z9F + SA-Z9R
如果要平可以HT-X8500
55吋 同49吋 有分別
不過畫質真係好掂
z9f 要申請permit, z9r仲要分別審批
你睇得出? 49"對比度高同埋冇左個膜
享受左電視先囉, 今年SONY好大機會出新SOUNDBAR
幾時送貨?
未呀, 邊度買平
上星期五裝左,唔識分對比同個膜既分別
由40吋samsung 1080p升上黎
淨係覺得好立體,黑位已經好黑,開東京4k行街片
好似去左現場咁,d廣告燈箱靚到呢
有平有貴, 行貨推薦AVOUTLET, 水貨推薦盛澤影音
Samsung 43TU8000 水貨
$3250
Samsung 43TU8500 行貨
$4690
Samsung 43Q60T 行貨
$5680

畫面: Q60T>TU8500>TU8000
32"電視最高都係1920x1080
32"mon就可以有4K

LG 32UN550 電腦MON
https://www.lg.com/hk/monitor/lg-32un550-w
因為東京4k行街片有HDR
有錢可以買pa32uc
hdr1000+FALD
呢D就係VA PANEL同local dimming既威力
記得以下設定要開高
自動區域調光 - 高
X‑tended Dynamic Range - 高

另外以下係我自己覺得耐看既畫面設定, 係冇咁鮮艷, 不過長時間睇不易攰

畫質模式: 自訂
亮度 - 按自己喜好
對比度 - 90
伽瑪 - 0
黑色程度 - 50
黑色調整 - 關
進階對比增強器 - 關
自動區域調光 - 高
X‑tended Dynamic Range - 高

色彩 - 由佢預設
色調 - 由佢預設
色溫 - 由佢預設
色彩增強 - 關

清晰度 - 50
真實解像 - 自動
隨機雜訊抑制 - 自動
數位雜訊抑制 - 自動
平滑漸層 - 低

Motionflow - 自動 或 手動
平滑度 - 愈高畫面愈順暢
清晰度 - 最少
影片模式 - 自動
你都可以去買, 你有錢既
打升3-5年後換55吋,梳化距離得1.8米
應該用55吋先有大電視感覺,49吋已經有啲唔覺得換左咁
就係呢部撞爛左
感覺一樣, 不過我果陣係37"上49"都有覺得大左, 不過下次想上55"
pa32uc撞爛左???

屌你咩
唔該晒step巴,入咗55” X9500H,百老匯送$3000超市coupon,仲未計贈品同hsbc回贈已經抵過細鋪,仲要有現貨。
所以話大鋪如果跟哂贈品而又唔係豬頭骨既話, 又有信用卡回贈, 係好多時都抵玩過細鋪既, 巴打埋單部機幾錢?
恭喜巴打, 上面剛有另一巴打上星期收到49X9500H, 佢都開心享受中.
最緊要家人喜歡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞