買電視機 / 換電視機 集中討論區 (30)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
係我UPDATED唔到, 我費事成日問報價
你平年後都出新款啦, 仲買舊款咩
65q80t $9680???
上個月仲係$11600
岩岩度多次
因為梳化係芝華士厚背果種
另外預埋掛架有厚度,實際觀賞距離得1.6m -1.65m

係咪49”會比較好 (預埋小朋友睇卡通唔係4K)

咁岩個線洞係中間, 如果買q80t個stand就要咁放係上面,大家覺得有冇問題
Sony KD-49X9500H
$9750
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色更豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ ULTIMATE 旗艦影像處理器
7. 直下式背光, 有48分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. HDMI 2.0, 最高支援4K60
10. 日本製
放左Q80T上去咪會遮左個線洞?

可能咁放,唔推到最盡

q70t就剛好避到

不過最好其實係sony 隻stand
咁買SONY行貨囉~
親唔好玩啦
清係咪唔夠位吖? 見你要SOUNDBAR放電視座
咁放OK啦, 唔係好多錢要駁姐應該
同我一樣,d線夾住少少出來
唔想夾住,在隔離自己鑽多個孔
我個櫃深430(做淺左)計過放唔到soundbar
我電視櫃400咋喎
咁你點放soundbar?

其實扣埋背板,得380都夠位放喎,比埋個線位圖你睇
唔記得講我買75吋...
哈哈,終於突破盲腸
咁你放sound bar 在stand 上啦,個stand夠位放
75Q80T
含底座尺寸
1670.6 x 1036.2 x 316.8mm
(寬*高*厚)
厚31.6CM

HW-Q70T
980 x 60 x 115 mm
(寬*高*厚)
厚11.5CM
大哥幫手睇多件事,q70t高6cm,如果放上stand重有冇1cm空位?
因為我可能買個高7cm嘅...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞