[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
原廠線:電腦電話乜都冇

雜牌線就有,但電腦裝完driver load唔出儲存裝置

剛剛用pixel 4a接手指,讀到手指的檔案

會唔會係電腦window 7的問題
近排發現原來有啲雜牌usb線會叉唔到pixel 5
帶線出街要小心唔好攞錯線
屌佢哋連Twitter都唔睇
講經咩 #HKdemandPixel
摩牙摩牙
你地美版英版本說明書有咩文
啱啱睇下先發現加版係英法加繁中估唔到
想請教下邊個台嘅通話plan有esim而pixel4又用到
其實捽個指模sensor 拉notification真係幾方便,點解 google 唔加埋其他左右掃做back, 向上掃 /double click 當home ....
agger
個sensor可以有更多用法
小弟託美國朋友轉運左兩部藍色Pixel 4a
有興趣可以pm我

試過用xposed edge做你講既野 但其實好易有誤觸 就算係本身Google個功能都易有誤觸 我都熄左佢唔用
拉 notification 又無乜問題喎, 唔會 hi 一 hi 就 trigger 到.
可以掃上去 home 就好.. 可能手指唔夠長, 而家個 home gesture 真係好反人類..
我都係成日誤觸 所以關咗
當平時唔會掂到個指紋 玩d横向遊戲都好易掂到
有個問題想問好耐 但又唔完全關pixel事
就係android係咪冇可能用藍牙耳機錄whatsapp語音
google咗好耐都好似冇方法
同埋想知勿擾嗰個功能係咪廢咗
點解咁講
root左既Pixel 5依家要點ota 照P3咁係magisk還完boot.img咁做 但ota果陣會認左仲P3a 要reboot左先可以再ota過(SN問題)但reboot完ota 入返magisk又無左直接安裝個選項 又要用電腦fastboot flash返個patched boot.img 好似第一次咁做 有冇d方便d既做法
開完照出通知
而家先知多咗呢到
android 10明明default唔show
想問下係咪全世界嘅Google保養都一樣?保養期內出事就寄翻去買機嗰個國家,然後等換機再寄翻比我?
需要root?
指模sensor 拉notification

其他廠都有,反而想有double tap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞