[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
問題係detect 唔到ota...
load一陣 preparing for system update之後就彈返去your system is up to date
係咪只能夠手動用adb update??
Pixel 4a 可以logical extraction
都係個句,個密碼set好點
唔識搞 不過暫時我未遇到呢個情況
有無人pixel 5裸跑成功?
我裸左一日唔夠就要用返殼
冼手到仆街
一直裸跑 唯有小心d
話說今日漏左部pixel 5係的士
上到公司先發現

咁我緊係9秒9打去我電話度啦
打左幾個都無人接聽 先醒起set震機....

當我好無助之際 就search" find my phone android"
之後就知道佢可以幫你個電話播5分鐘音樂 就算靜音都會幫你播
如果有人停左 佢同返你講有人幫部電話停左

播到1分鐘 司機聽到之後停左個手機音樂
我見到就打返我手機no.

最後司機畀返部pixel 5我 咁我當然有畀返茶錢佢啦

好開針
茶錢真係要比
再比車錢
唔鐘意dc9都咁講
原來真係 bug
唔係廢 冇定位 但都會響 都可以遙距鎖機 清資料
我試過係的士跌,我都係震機
冇用find my phone
打過去打左10分鐘,已經熄咗機

我唔好彩,遇到貪心的人

ps. asus ZenFone 5z
nexus 到p4 gps 長開。

唔開跟wifi 同4g 訊號發射

而家agps好慳電

基本上wifi nfc gps 全開。
想知呢度有冇人成功係pixel機用到esim?
之前好似見過有人post過
強開自由鳥eSIM大法
https://lih.kg/aHCrKfV
#28 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
自鳥好用咩?
有 開心使用中
請問 GMAIL 係咪加唔到yahoo嘅email account 入gmail 到睇嫁?
加到
師兄 咩台?
p3 p4
數記無問題
請問點加
加極都唔得, 只係佢link去用browser 開啲email
自由鳥
if you change to esim, will the physical sim still be usable after you change phone or you need to ask mobile carrier to reissue physical sim?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞