[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
cls
部pixel 3差滿電噤咗幾下pad
之後待用到啱啱起身跌左22%電

software fix到嘅只係in sync問題,出到街嘅干擾無fix到 希望新呢批hardware上有 fix
我係pixel bud 2 第一批用家
浸住都係叫人唔好買

用左一段時間
我結論係去鬧市就斷到仆街
同埋收音我覺得麻麻 好容量收到雜聲
總之...未買既就唔好買
我無hissing noise喎
我試過
1. 不限地方, 突然間斷一下 之後左/右邊 delay零點幾秒
2.去旺區斷線/干擾, e.g 荔枝角b出口, 女人街, 銀行中心, cwb地鐵站
3.突然間disconnected 之後幾分鍾後自己connect返

我屋企有google wifi, home mini, pixel,
但我唔會再買下隻pixel buds
我覺得google product第一浸都係睇定啲好啲通常過左第一浸啲問題出晒黎第二三浸就冇事
所以我都唔知係qc問題定係software問題
我覺得係 hardware 問題,相信我都係中左頭水蟹貨
啱啱搭巴士試左陣 冇問題一啲窒都冇,聽左幾分鐘冇斷
但喺街行就未試
行街試啦
兩年幾機,差唔多啦
我部3仔舊電都開始廢廢地,準備今年換5a或者6
我都打算換4a或者其他android機
部pixel3有無機會可以喺香港trade in到?
有冇用中文UI同埋Singal既隻App唔會變中文?
定係An版Singal仲未有中文?
zenfone, 有中文, 用到中文
識下台灣中文
pixel4a無啦啦今日得emergency calls only試左第部機唔係sim卡問題 airplane mode開過都無用
有無巴打知點搞
笑死
做咩泔污糟嘅
其實3仔真係好癲5.5吋mon得2900mah
我上一部sony xp 5吋 2700啲電都已經唔掂
遲下先冇行街聽歌習慣

但估唔到嘅係連desktop都可以用到touch function
儲落好多問卷credit唔知點用
今日見Mewe終於出中文就用啲credit課個dark theme支持下
點知埋單Google Play仲有得扣多10蚊,即係實際扣5蚊就買左
down咗幾個月一份問卷都冇得做
隻App好似唔係我down, 係有次monthly update佢比埋我
係咁SEND啲重覆問卷黎,有幾份都唔知答過幾多次
係年尾有份用英文出同vacine有關叫做從來未做過

如果我有用An機打機真係隨時資助我課一個月金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞