[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
Pixel 4a 5G 最普通果D透明軟膠套邊度有得賣?
TB
淘左, 但仲要等幾日, 想香港買個用住先
Amazon
4a 4G 轉 5G 版
想問下佢個資料轉移掂唔掂, whatsapp 果 LINE 果D係咪可以無痛搬晒過去架

早排換4G 版重裝過一次野太煩, 想了解下佢個資料轉移掂唔掂
可以話係同幫你重新下載過d apps差唔多 apps入邊既data會無晒 除非隻apps本身有backup功能
即係又要搞過晒
係架 除非你root機啦 Android死症 換機體驗差過iPhone好多
想買 pixel 4a 5g
見 amazon 送去香港 勁貴 成 699 usd
有無其他firm既 香港手機店有得賣
試下集運
深水埗福仁一樓$10
疫區
有一部499 訂多左 碌緊 有興趣可Tg傾
Android轉移資料只係幫你自動裝app同埋copy舊機Internal Storage去新機
所有app都要再自己登入過
無方法
用 cable pat pat 拮 pat pat 咁過機, 部機有幾個 android a/c 自動搬晒過去, wifi a/c , wallpaper, SMS 可以過到, 我大部份 app 連 data 都過到, 有部份唔 support backup 的 app 過唔到要自己裝同 set 過. 有 security 或者跟 device 果 d app 就一定過唔到 (銀行果類). Photo 我無 tick, 因為幾十G ...第一次試咁樣過機始終唔知過機程序可唔可靠, 想快 d 搞掂, 之後自己抄過去..
whatsapp 我用 google drive backup restore 返完全無問題.. 轉機前可以先行backup 一次.

有個大問題係, 拮住條線佢會差電, 新機差舊機定舊差新係唔定, 最好兩部機都差滿佢先..(所以我唔過 photo 想快手幾分鐘搞掂佢..)

其實已經比以前好, 當然無 iphone 咁完善..
請問pixel 4a買邊類型/規格既一邊USB一邊type c線先得架
我買左綠聯 閃魔5w線都係差唔到電
去特賣城買條LG / *** ..
好詳細,我聽日先試下先,仲未得閒搞
我開始發覺啲巴打所講
唔係插原裝線
有時係叉唔到電

但我又想慢叉
對舊電好啲
早幾年都係用LCD機,今次轉pixel用OLED,雖然全黑超高對比度always on display真係好正,但on the other hand同LCD比啲曝光又好似唔太夠,同一張相lcd睇起上黎明顯明亮好多,由期是pixel光度較到70%以下,始終真係各有各好
認同
用緊3a始終睇唔慣oled,應該會轉會nokia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞