[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
我意思係個形狀同ifixit 一樣,你呢幅圖應該係Google原廠
呢幅圖係ifixit拆pixel4a的圖

https://zh.ifixit.com/News/43537/the-pixel-4a-is-actually-new-and-interesting-once-you-open-it

btw,乜電池形狀會唔同咩?
唔會自膠,當我冇講過

不過第一站應該係原廠
如果香港舖買到同ifixit啲電一樣仲要平啲就fatfat
有部全新 留tg 傾?
pixel新手想問下依家入手pixel5遲唔遲
定等多陣睇下有冇新機
singal啲notification係咪有問題?
較咗唔震都會震
我會等埋今年
利申 pixel 5用家表示十分滿意
但係我又唔會打機
765對我黎講好似都夠用
急咪買
唔急等多年睇睇新機咩料
到時又可以等pixel 5 減價
見標題3月會有新野?
純粹想買部pixel黎雙修
有機會啫 但係未有好有力嘅leaks
spare機即係唔急用啦 直接等到今年年尾發報新機加BF價入手啦
都少少急
要用黎做下公司野同最緊要用黎入公司啲wts group
主機已經轉左場去signal
咁你劃3月做deadline囉 或者睇返之前A機大概幾時出 無就買囉
不過係會打機嘅情況下
pixel5係未已經好夠用
夠啦 我由845既P3升級 唔覺有降左級既感覺 中階U又慳電好多 唔打機就岩晒 就算d簡單game都應該無咩問題
same
要全部mute晒佢先得
而家我個人都好少電話打機
發覺用中階U真係好慳電
而且夠用有突
以前起碼一日差一次, 後期粒電衰退到一返到 office 就要一路差住..
而家兩日差一次 .. 如果比我揀, 我要長氣 d 多過要頂級 cpu, 可能係我唔打機只係一般上網, 只要平時用流暢就 ok. 其實之前用 p2 都唔覺得慢, 只係粒電開始打柴又無 update, 先至換 p5.
每一個msg都叮一次
係 已經直頭mute左d group
依家仲有邊到買到Pixel4a?
有無巴絲係CSL台
我轉ESIM 但無得揀pixel
應該揀邊款機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞