[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
石春 有
其pixel係咪對叉電線要求高?定係點

我明台灣都有post話pixel好揀擇
發覺pixel 4a連唔到window 7

window 10就得
仆街我部4a連原裝牛同線都叉唔撚到
我用 ikea type c線 配apple usb type a adpator 都叉到電
大家部4a啲電量好唔好?
我用緊sony Xperia1mk2覺得啲電好唔掂,想考慮跳返過嚟
裝Android USB Driver
係咪4a特別定點 我3同5都無話咁多叉電線唔得
我老婆用4a完全無事
反而我條線已經壞咗要換
上次換機今次換線 唔知火牛幾時壞
我用win7 一樣得
連到,出唔到folder drive
win10 我冇用過唔知係咪自動幫你連
win7 你要手機電腦兩邊都操作
win10係自動

win7電腦點操作?
講得誇咗 電腦就咁插就得
手機一開頭預設係 充電mode
禁個制先可以轉 Folder mode
我win7禁掣轉唔到
似係driver問題 win10好似係自動有埋 win7可能要自己搵黎裝
樓上話裝Android USB Driver

係咪係Google developer搵到?
想買 4a 5G 白色,請問邊道買最好?

美馬 / 英馬好似都無貨
台google store有辦法集運嗎?
試下
揀最平咪得 聽過人集運台版 應該無問題

xda 見到 ... sot 7:47 仲有51% , P5 點至可以做到咁核電
條友話部機一買返黎就咁用咩都無做過

https://forum.xda-developers.com/t/screen-on-time.4152659/page-5
用緊 pixel 5 成日收唔到電話真係好想死。市區都仲好少少, 一返屋企基本上人地打電話/自己打電話個時間要等成20秒先打得通
4a 5g 果然係pixel電量王
咩台邊區又唔講
你住沙頭角嘅話好難幫到你
利申P5冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞