[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
有可能係sensor位太黑 或者污糟 抹一抹再試下
Pixel 4a (An11) 實用小功能 Tips:
1. 快速分享圖片
舊方法:Screenshot > 剪裁 > 分享
新方法:
-切換應用程式(底部向上掃) > 選取(右下) > 點擊圖片 > 分享
-或者切換應用程式(底部向上掃) > 長按圖片 > 分享

2. 在指紋感應器上滑動以查看通知 (notification bar)
-設定 > 系統 > 手勢 > 在指紋感應器上滑動以查看通知 > 開啟

打太多機?用太耐Facebook / LIHKG?
3. 限制App使用時間 (健康數碼生活)
-設定 > 健康數碼生活與家長監控設定 > 資訊主頁> 揀一個App > 應用程式計時器 > 較時間 > 確定

4. 新增 健康數碼生活 到主頁
設定 > 健康數碼生活與家長監控設定 > 碌到底 > 在應用程式清單顯示圖示[開啟] > 喺應用程式清單度搵佢出黎
一單都冇
有冇師兄試過寄去修理
美馬買嘅話應該寄去邊,流程係點
唔建議
私人郵寄電池貨,煩到仆街

又郵費又多手續
+1 ... 從來無收過..
負評咗你
點解有咁多
你set Hong Kong 定 US
4a易唔易壞 上一部5x中過大伏
想入返部玩下
update 一下,3 台轉唔到 esim,搵唔到地方識整。
最後出咗 club sim 頂住先
你爬多幾個post睇下 感覺今次4a(5g)好似幾多壞機
唔係5g版呢 我要細嗰部就夠
你爬下文睇下 我意思係4a同埋5g版都見幾多人話壞機
行貨又冇 睇返連VoLTE都冇
趕盡殺絕 部nexus5又開唔返過手癮
完全唔知有呢啲野
有冇4a巴打試過部機啲聲時大時細
4A(5g) 邊個台可以收到 5G?
電夠唔夠用一日 唔打機上連登tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞