[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
如果照買送去Buy and shop 有無機會?
得46% 個app 有無參考價值?
請教各位,用咗4a 5g冇耐,,有冇方法令到whatsapp聽語音訊息時電話下面個喇叭唔會出聲?
慣咗唔用喇叭放埋耳邊聽,發現就算通話音量較大咗都冇用,一定要開媒體音量先得,而且即使放埋耳邊,下面個喇叭依然會有聲(不過係細聲咗的,我播錄音時用手遮住個sensor試)。
因為部舊機一放埋耳邊就會自動轉用通話模式,唔駛特登開媒體音量都有聲,不過舊機係android 9,係咪而家更新咗冇得較?
集運唔運電
直接俾幾錢香港D維修舖換啦,$400到

ifixit賣USD29.99,運到返嚟條數都响返度
邊度換靠得住,想換
第一站手機維修
http://first-station.com.hk/4-3/google/

之前去過換Pixel 1電,幾好
我都係嗰度換mon
之後送埋mon貼畀我
$450
粒電係粒都係 支那寶貨?
定我用 支那寶 再DIY

正廠貨,佢俾我睇過同ifixit一樣
頭先Google,發覺電話維修鋪係咪都俾人話黑店
出嚟做得生意一定會有人唔滿意架啦,我自己去過兩次無問題,上面有巴打都去過ok
root咗係咪就收咗皮?
有無巴打用pixel 5 用到自由鳥esim?
想轉但之前有個post又好似話唔Support pixel 5
有無把打有其他建議
我嗰時問過另一間叫師傅到,都係黃店
https://www.cfudo.com/contact

不過佢冇現貨,要訂
好舊電話的底板,我見佢個網冇show出來
冇show係咪冇得整
打去問下,可能有得訂
pixel係香港係咪冇辦法換到原廠電?
佢哋全部都話原廠,但係好難去verify
想問你的原廠係講緊ifixit定Google?
同Google
我以為你講緊第一站換的電係ifixit製的電

sor
因為ifixit有出自己的電
但你意思應該係第一站換的電同ifixit拆機睇到的電係一樣

樓上巴打可以參考下

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞