[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
搞啲咁嘅嘢
咁遲啲開返旅遊係咪又要check哂自己部機
行機又好水機又好
都要查返當地用唔用到VoLTE先用得漫遊/買sim?
真係越整越複雜
有 用埋EdXposed
1. 係,目前香港用唔到
2. 冇,不過我閂咗Motion photo
3. 好正常
痴線
個世界要趕絕 pixel 5 同 4a 5g

香討嗰邊有人話美水 pixel 5收到香港5G

堅唔堅?
呢個不嬲都有得揀架喎 ....

唔係5Gplan
其實唔明點解 5G 要係部機個 firmware 植入每一間電訊商的 setting 先至可以用, 3G 4G 又可以唔洗..
有無人可以幫幫我

唔記得咗nexus 5P中過伏之後嘅經驗,話誓不買水機。今次電話壞咗買pixel,快快手set咗whatsapp冇留意到啲相冇成功recover都算,而家禁入去whatsapp album d舊相變哂灰 聽日試過再chok下部爆芒舊機用羨嗰邊backup

個google相簿下載咗幾日都係死款,上面條bar一路話正在下載,不得不鏟app reset,reset返兩日終於upload到啲新相,但係手機拉落去就睇唔到以前啲舊機d相,淨係可以喺回憶呀或者其他相簿睇到,請問有無得搞
真係好ON9,明明set咗用數據自動備份
今日無wifi仲轉轉轉佢老味(因為我唔想wifi up片,我d片主要影嚟send俾客,嘥位同無用,但又無得set只backup相片)
唔通要reset成部機?屌早知買返牙石無咁嬲
正式CUT曬時, 你都要換機啦
用電腦開睇下有冇舊相先,睇下係機嘅問題定係photo嗰邊有事
電腦去photo.google.com
但部新pixel相片拉到最底無load舊相,但之前開咗d album喺度同佢會出d幾年前memories
唔想用華為5g connection 入部機
我諗住用6年嫁
依家武肺 應該唔會格硬推5G啦
到時再算
WhatsApp 有folder "media"放相 / 片 / file ...

你駁舊機去電腦睇吓就咁copy去新機度得唔得
講緊whatsapp 定係 Google photo 定係水機vs asus ,其實睇左幾次都未了解到點樣唔得
1. whatsapp舊相無哂,可能係我recover雲端備份出事,因whatsapp business成功過相
2. google相簿碌到最底只有新pixel入面相,碌唔到舊手機d相
3. 相簿明明設計咗數據可雲端,但有wifi先郁
4.nesus 5p之後換過幾部asus, 同Nokia都無以上問題,親生仔都好煩,居然係自家app有問題

我試下舊機得唔得啦,因為裂哂芒,驚開內部儲存都禁唔到
想問下有冇人用pixel 5/4a 5g ,蘋果動冇咗pop up 通知?
已經睇過set晒通知喺設定入面冇block過嘢
蘋果個app都check過係set咗有通知

有冇人有類似經驗?
已經刪左再裝?
知唔知點解pixel 睇viu tv係咁彈app
有啲其他app啲pop up都bug bug地
我想問pixel5係咪綁唔到八達通?root機會唔會有機會做到?
係呀,佢原生app,無得鏟再裝apk,但已經喺系統度恢復原廠設定,設定完佢即時彈話要update返最新ver相簿
原本:正在下載條bar郁咗幾日仲喺度,但手機影咗d相都上唔到雲端,碌到底無舊相
鏟咗:正在下載2,3日消失咗,同步到雲端,但仍然碌到無舊相

而家whatsapp我試緊用1️⃣舊機login返將舊嘅backup 5.3G同步返(新機顯示3.XG),2️⃣再login新機recover呢個檔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞