[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
點解會有多部手痕?
怕壞 買多部做spare 不過用落唔錯 所以想放
但我一開係296
仲要更新唔到
我淨係見到2手
上年係英馬訂的Pixel 5 上google 度換領Bose QC 35 II headphones 批左同埋已ship 到buyandship 英國倉
有冇人覺得pixel 影完相processing個過程太慢雖然我知係load緊hdr+但今時今日影完一張相仲要等幾秒先睇到成像真係....
我係citylink買左pixel 4a 兩個幾月

今日係街打左陣機放褲袋
然後自己重新開機
卡住係開機畫面完全開唔到機

我係咪已經可以拎去維修??
因為pixel鏡頭硬件唔勁
張相靚係靠軟件load
等左好耐都 load 唔到 ...?
長按 power, force reboot 都唔得 ..?
再唔得就唯有試下入 recovery factory reset

4a 成日見到出問題....
而家都唔敢推介人出 4a, 廢事煩, 雖然係平..
load 唔到呀

試晒其他方法

唔想factory reset

但我驚拎去整都係factory reset
所以樓上有人話買pixel 做孝子機,唔係玩開android既fans見到咁好大機會屌晒鬼
咪傻啦, 拎得去整就一定預左乜都無晒 ....
唔 reset 仲要有風險比人睇到你資料 ..
有無 unlock ?? 有就試下重新 flash 一次 full image ..
無unlock 都好似可以 sideload full ota image... 冚一次試下.
而家聽落都好似係4a出問題多於 5 同 4a 5g
寫住locked device
我部4a叉唔到電
用緊pixel 3 有d 興趣換左粒電佢
早排部pixel3舊電有問題得4粒鐘時間用,家陣換左又玩到1日
我上年已經聽到4a多問題,如果當時BF買左分分鐘要自己寄返去維修...

幾時出6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞