[親生仔] Google Pixel 討論區 (57) True flagship Pixel in March?

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
你咩都無做照計唔洗搞 除非你root過
幾年前部pixel3用到而家就來冇晒storage,本身諗緊換pixel5/4a 5g但見到有機會出5 pro又有少少想捱多陣
https://lhkexpress.com/美國服務價目表-price-list-of-us-service/

可以問下黃店LHK Express駛唔駛pi number,如果唔駛佢應該會平過DHL/UPS嗰D
點解接電話會變左 H+ 或者收唔到internet
因為無volte
diu垃圾
你冇清過下部機?
會唔會係冇完全delete部機入面嘅相?
Apple越嚟越仆街
想轉會Google Pixel
邊方面仆街先
同埋點解whatsapp play voice佢唔識用speaker出聲 會自動熄mon變返耳位聽
你唔擺埋耳仔嘅話佢會speaker出架
係咪你遮到粒sensor 正常唔會咁
google都差唔多不過android可以有選擇
部4a講電話會潛水聲會唔會係網絡問題,之前都無
New life for old Pixel as a backup machine
https://www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/kv3z75/new_life_for_old_pixel_as_a_backup_machine/

用舊 Pixel + Syncthing, 可以 keep 無限 original quality photo backup
想問VPN client係咪都係OpenVPN?
今晚試
我部pixel 3 細機 今個星期有兩次D電量冇啦啦倒水咁跌1秒1%跌到熜機,有冇人試過
唔係
1 秒跌 1%?
2 分鐘都冇就拜拜
有冇用mon貼
係呀 望住右上個數字係咁跌
好彩嗰時係屋企 用原裝插好快充滿電
用we7 唔會咁
似係mon貼遮到sensor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞