又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
你話嚴重歧視我又真係唔覺,幾個月一次都有既,不過我係香港幾個月都會俾人label一次(大男人,廢青唔讓座等等)黎屌

通常出事就我觀察都係唔熟人地文化做左d乞人憎既野而不自知,例如上面講左拎支自拍棍周圍fing周圍影人入鏡,又或者買野拿上手摸晒全店又唔買之類,其實同自由行黎香港周街屙同一原理

失業率高係真,稅率高係真,福利環境比較好都係真,give and take je,有唔少亞裔落地生根係果邊生活得好好,都有好多人原本係香港生活得好好

只不過新香港玩人治玩極權唔安落就好難生活落去,我相信藍絲唔出聲又咁信權威係無hard feeling,我諗d人係諗唔明自稱係黃都無諗過走咁解je,當然有人決左同政權死過有人寧願被人用刀行住都離唔開comfort zone,我自己又無咩特別意見,當然大家肯放眼世界唔好assume外國人一定會歧視你,其實會多好多出路咁
其實點解地位咁低
武肺前好似都已經成日歧視
根本周街影人相就係好無禮貌,抵比人鬧
Asian 性格廢 好恰咪人人都恰你
佢地尚武同健美果種風氣由古到今都係咁
講德文啲人好直接喎通常
要決心愛一個地方先好移民,討厭一個地方移民去另一個地方,最後發現理想和現實有差距,自己辛苦
你用狗同藍絲比咁唔使玩啦

打交係外國真係唔算咩事

試過係德國同個法國朋友去搭ubahn
佢係車入面影下個環境,有個德國佬即刻叫佢唔好影
冇啦

佢講完依句我就急急腳走左,佢唔係專登挑機既起初都揮曬手笑笑口講左兩句先講句咁既野; 好多時都係俾人挑機冇選擇又有得搞先跳去final step,冇得搞就180度轉身跑
你都戇撚尻好期待你去到外國俾white trash歧視嗰陣講I am not Chinese,跟住繼續俾人撚狗咁撚
香港係打藍屍同狗先做野

你試吓行行街比人打一拳,你估狗會唔會做野
連登仔好鍾意唔撚識又要尻up
肥婆本身都醒架啦,開口話德國收唔係問題,但其他國家要分擔,佪個歐盟國家縮哂
唔敢去英國鳥
你都on99
人哋歧視=自己自卑?佢哋歧視你洗理由?
串到應一應
係 試過同frd喺倫敦 我地兩個戴咗口罩
無啦啦俾人挑機
嗰陣3月 英國啱啱開始爆武肺
啲人仲以為just a flu
會耍下你幫你落案囉,但外國更hea
黃種人懦弱開 去到鬼佬地頭自然比人恰 又唔見香港人恰番阿差
咁呢種咪屌9佢囉,佢咪欺善怕惡囉,又唔見人地搞你個陣佢幫手

我次次見親都係巨人size ,唔使打都知輸
唔影相其實見你Asian 樣都會歧視
但係睇Ming仔d德國片
我記得d人好熱情

利申:未出事個陣睇,依家已取消訂閱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞