又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
其實喺度都講過幾次,應該似係關住同做野既區/地方事,有啲人乜事都冇(成日覺得可能佢地特登唔講掛),我果區就奶曬野

諗住過黎英國住3個月睇下咩環境,而家困鳩住左喺度結果3個月未到啲剩係言語上同差別待遇唔講啦,但喺度打既交係依幾年加埋既總和咁滯,可能我個人比較壯同爆,拉都俾人拉過2次最撚正試過有條友認得我同我講佢見過我打過兩次交話因為我依區變差,然後我同佢講我係俾人歧視俾人挑先果個喎,佢大大聲屌返我I dont fking care. Just want u leave.

不過歧視撚都有分溝通到同溝通唔到,溝通到果啲試過同佢講返我唔係chinese會對你客氣返啲同道返歉; 溝通唔到果啲講兩句就知,自己衡量直唔直接跳去final step,講黎冇意思點都你先好過佢先,有啲熊人咁既size梗係即走啦,同埋我撞到既西人冇你想像中咁勁不過就好撚鍾意挑機,同香港唔同既係,你走啲撚樣會追架,暫時撞到既啲仆街全部都係白人黑人同印度人普遍比較nice啲,黎到要有心理準備衰起上黎有機會撞到依啲野囉

其實我好撚憎有啲撚樣剩係講好既野,衰既就收收埋埋,人地奶野就冇件事無視佢一係就屈鳩佢係鬼係放風狗一定係佢衰啦之類既野好既壞既都講曬出黎等其他人自己判斷衝量會唔會好啲呀,陣間有人真係俾班撚樣氹左帶曬一家大細過黎然後適應唔到,接受唔到咁點搞呀
實有係多與少問題,你睇下個度啲巴士就知係英國啦
條友懷疑國都未撚出過 On9到
係外國人地睇你唔順眼屌你又得打你又得
成本低到
係咪我太鍾意block 人
點解呢個post 特別多人已block
佢哋唔當自己係黃種人係一回事
但事實係個在人哋眼中 佢哋就係黃種人
講真 佢哋一世都無離開過comfort zone
當然可以企喺道德高地 笑人哋點點點
到佢哋真係出到去 同班鬼接觸 俾人哋歧視個陣
睇下佢哋係咪仲係咁勁 同人講「I am not Chinese」
想問下點解條片d人係咁整隻眼?
歧視一定會有啦 邊到既本地人都唔會鐘意外來人 格黎村都咁話啦
你會唔會睇到佢個樣就走過去挑機,搞鳩佢打鳩佢先
中東個班最仆街
代表笑鳩你對眼細,佢哋見到亞洲人就會咁做
所有左膠都係咁㗎啦
邊有分國籍
亞洲人真係值得俾人歧視
始終基因唔及高級鬼佬
有冇教養嘅分別啫,好多鬼都係冇腦
你信隻五毛講嘢
條友有冇去過德國都成問題啦
德國人基本上你唔搞佢佢唔會理你
佢哋經歷過納粹
佢哋細細個就教育到好驚俾人話歧視同納粹
我去過柏林 Potsdam Hamburg Frankfurt 同Nurnberg
佢哋做嘢時講嘢會好似好惡咁
但其實冇乜嘢
當年個fd去到美國,比d白鬼撚狗咁撚
原來係咁
咁係咪應該講埋有機會俾人挑機依啲野俾人衡量,唔應該講到世外桃園咁款?
而家大城市都有唔少當地人週街影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞