又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
問心啦
你係深水埗/尖沙咀見到阿差都行開兩步啦

差在冇出聲挑人機姐
第一個歐洲國家收難民 自然係收到最多有錢"難民"嘅國家
其實呢啲通街拎住枝自拍棍自拍嘅行為,不嬲都有啲戇尻尻㗎啦…

最多咁樣做嘅人,首推支那人,跟住泡菜、日本、南亞、東歐…鬼佬、鬼婆就算自拍,比較少會用碌棍,費事阻到人啩…

你喺西方國家,大模廝樣咁喺街揸住碌嘢嚟自拍,加上外國人面孔,實有人過嚟聊你啦…至於善意定惡意,就睇你好唔好彩啦…
但連登仔又叫人移民走唔走都死
連登仔唔係只得一種聲音既⋯
其實好多人都已經講左
歐美國家非常歧視亞洲人
特別係經過武漢肺炎先禮後

只係班移民打手會話冇噤嘅事
例如佛學當中嘅哲學思想 我睇過西方哲學家既theory,我個人覺得佛陀喺2500年前對善惡 人性嘅理解同詮釋更加透徹同in-depth
聽過幾個喺德國嘅香港人話冇歧視
真係得啖笑
冇人歧佢地,或者自己get唔到人地歧,就當冇
你肯定大圍唔係叫人走?
多謝支那
歐美失業率超過10%

班移民打手話歐美不單話冇歧視,
仲週街都係工作,
非常易搵工!

講大話講到離晒譜

我認為最底下嗰兩種行為就屬於種族歧視。
加上古印度嘅mindfulness 同spirituality。東方喺幾千年前已經有開始practice 呢啲
FEEL到左膠再咁玩落去將會有千千萬萬個侵侵,世事就係咁。好多野係對立面到誕生,當你極左到一個程度呢個世界就會自然產生出極右中和返vice versa
師兄心水清。
我係香港人
買香港樓,同叫大家買香港樓
有乜問題?

移民打手話歐美冇歧視,
失業率超過10%都四圍有工作先至係講大話
同日本一樣
周街影人 係唔禮貌既行為
所以自己香港自己救
偏見同歧視其實好大分別
其實香港最多只係對其他種族有啲偏見
但從來無見過有人主動挑機南亞人菲律賓人黑人
就算圍埋阻街香港人都係無視
連身體語言assault都無點叫歧視嚴重
同埋係香港只要識本土語言基本上都當自己人
左膠思維
黑人:blm
亞洲人:wfc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞